Volledig scherm
Kimberley Bos moet nog afwachten of zij naar de Olympische Spelen mag. © EPA

Kimberley Bos in wachtkamer voor Peyongchang

SANKT MORITZ - Skeletonster Kimberley Bos verkeert voorlopig in onzekerheid of zij naar de Olympische Spelen mag.

De 24-jarige Edese eindigde  vrijdag in Sankt Moritz tijdens de laatste World Cup-race op een teleurstellende 20e plaats. Bos viel daardoor net buiten de top twaalf, waardoor zij zich niet automatisch heeft geplaatst voor de Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. 

Dertiende 

Bos zakte af naar de dertiende plek, maar stijgt mogelijk nog een plaats, omdat de Jelena Nikitina boven haar in de ranking staat. De Russische, die brons won bij de Olympische Spelen van 2014, werd in november geschorst door het Internationaal Olympisch Comité wegens doping en is uitgesloten van de Olympische Spelen. 

Nikitina heeft, net als 41 andere geschorste Russische atleten, beroep aangetekend bij het internationale hof van sportarbitrage CAS. 

Een plek bij de beste twaalf in de eindrangschikking, na de race in Zwitserland, was een eis NOC/NSF. Bos, die de eerste run afsloot als 17de, kon zich in de tweede run niet herstellen en zag tot overmaat van ramp de Britse Lizzy Yarnold en de Duitse Anna Fernstädt haar passeren. 

De Litouwse Lelde Priedulena, die in Zwitserland niet aan de start verscheen, heeft met 824 punten zeven punten meer dan Bos. De Edese, die in Winterberg één van de zes skeletonsters was die te kampen hadden met een sneeuwstorm, is nu een bespreekgeval. 

De definitieve selectie voor Pyeongchang wordt zondag bekend gemaakt. Of Kimberley Bos daar bij zit, is dus de vraag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport