Volledig scherm
Kimberley Bos werd tweede bij een wedstrijd op de olympische baan in Peyongchang. © AFP

Kimberley Bos wil via Azië naar WK skeleton

PYEONGCHANG - Skeletonster Kimberley Bos is neergestreken in Zuid-Korea. De 26-jarige Edese jaagt in Azië op belangrijke punten om deelname aan het WK, later deze maand, veilig te stellen.

Bos eindigde vrijdag, bij de eerste race op de olympische baan in Pyeongchang als tweede, zaterdag volgt een nieuwe afdaling.

De Edese maakte vorige week de keuze om de World Cup-wedstrijd in Sankt Moritz dit weekeinde te laten schieten. In plaats daarvan reisde ze spoorslags af naar Zuid-Korea. 

Extra punten

,,Ik kan na een bovenbeenblessure weer redelijk starten. We besloten aan ander traject te volgen. Ik kan in Azië meer wedstrijdritme op doen. We hebben niet één wedstrijd, zoals in de World Cup. Voor de Intercontinental Cup kom ik twee dagen op rij in actie. Ook kan ik extra punten halen, die belangrijk zijn om mezelf te kwalificeren voor het WK, eind februari in Altenberg.”

In die opzet slaagde ze vrijdag al door als tweede de eindigen achter de Amerikaanse oud-wereldkampioene Katie Unhlaender. ,,Het ging best goed. Ik ben dan ook blij met dit resultaat.”

Regiosport