DVO (in het groen) op archiefbeeld
Volledig scherm
DVO (in het groen) op archiefbeeld © Spelten Marco

Korfballers DVO blijven verbazen, seizoen KV Wageningen ‘gevoelsmatig’ voorbij

GORREDIJK - Er staat in 2020 geen maat op DVO. Na de winst op titelfavoriet TOP waren de Bennekommers zaterdag ook te sterk voor LDODK, een andere kandidaat voor het kampioenschap. 

Het werd in Friesland een doelpuntenfestijn: 31-34.

Met een schotpercentage van 37 procent zag trainer Richard van Vloten (‘dat is wel erg goed’) hoe zijn ploeg een 29-25 achterstand goed maakte in de laatste tien minuten. 

Record

Met nu vier zeges op rij evenaart de huidige groep een record uit 2012. ,,Records zijn er om te breken”, keek Van Vloten vooruit.

KZ komt zaterdag naar Bennekom. In de heenwedstrijd gaf DVO een 23-27 voorsprong uit handen en kreeg Chris van Haren een rode kaart. ,,We hebben zeker revanchegevoelens. We kunnen winnen.”

DVO blijft zevende

Ondanks de zege blijft DVO zevende staan, maar de verschillen ranglijst krimpen met de week. Het verschil met koploper PKC is maar vijf punten.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 9, Koen van Roekel 8, Roos Scherrenburg 4, Danielle Boadi 3, Menno van der Neut 3, Robbe de Wit 3, Chris van Haren 2, Renée van Ginkel en Adriënne van Ofwegen.

‘Gevoelsmatig afgelopen’

Voor hoofdklasser Wageningen is het seizoen over en uit na de 28-22 nederlaag bij Oost-Arnhem, waar toekomstig trainer Ron Steenbergen aan het roer staat. ,,Theoretisch kan het nog, maar gevoelsmatig is het afgelopen” , oordeelde Erik van Brenk.

,,Tot negen minuten voor tijd was het een goede wedstrijd van ons. We stonden 18-21 voor, maar in de slotfase vielen de schoten bij ons niet meer en bij Oost-Arnhem wel. Dat leverde een score van 10-1 op over de laatste fase. Net als over het hele zaalseizoen waren wij te wisselvallig.”

Doelpunten Wageningen: Steven Landman 8, Jeffrey van Huenen 5, Xanne Ketelaar 3, Matté Lipke 3, Eline van Veldhuisen 2 en Jasper Broenink.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport