Volledig scherm
SKF op archiefbeeld. Yorn van Kleij (rechts) mocht van trainer Van Klooster terugkijken op een positieve wedstrijd ondanks de nederlaag tegen DSC. © Herman Stöver

Korfballers SKF verliezen bij rentree; Wageningen wint

VEENENDAAL - De rentree van SKF in de hoofdklasse leverde geen succes op. De ploeg van de teruggekeerde trainer Lion van Klooster verloor in eigen huis met 9-16 van DSC. ,,De tweede helft ging als een nachtkaars uit.”

Bij rust stond 5-7 op het scorebord. ,,Voor rust was het aanvallend onvoldoende. We waren onze eigen tegenstander in de aanval; verdedigend is zeven tegentreffers goed.” In de tweede helft kreeg SKF een discutabel doelpunt tegen waarna DSC nog tweemaal scoorde. ,,De vijf verschil konden wij niet meer opvangen. We gingen kopje onder. Het is op dit moment uithuilen en op naar volgende week tegen Dalto.”

Volgens Van Klooster mogen Yorn van Kleij, Micha Batenburg en Vera van Ekris wel positief terugkijken op de verloren wedstrijd. Naast de ruime nederlaag verloor SKF ook Thijs van Ginkel. Hij kreeg een elleboog op zijn neus. Er is twijfel over de ernst van de schade: gebroken of zwaar gekneusd.

Doelpunten SKF: Sytse de Jong 4, Yorn van Kleij 3, Ilse van Ekris en Carly Matser

In de andere hoofdklasse boekte Wageningen een prima overwinning op promovendus Heerenveen: 25-19. ,,Ik begin het veldseizoen eindelijk met een zege”, vertelt trainer Erik van Brenk na twee eerdere mislukte pogingen.

,,We kwamen moeilijk op gang, maar na een 10-2 run bij 7-7 was de wedstrijd bij rust (17-9) eigenlijk al gedaan. In de tweede helft was de spanningsboog eraf. We schoten minder goed. Al met al ben ik zeer tevreden over deze wedstrijd.” Matté Lipke, overgekomen van Unitas uit Harderwijk, maakte voor het eerst zijn opwachting bij Wageningen en deed dat uitstekend volgens Van Brenk. Wouter ter Maten ontbreekt nog bij de hoofdklasser. Hij keert komend weekend terug na het maken van een verre reis. De streekderby bij Oost-Arnhem komt te vroeg voor hem.

Doelpunten Wageningen: Jeffrey van Huenen 7, Steven Landman 5, Matté Lipke 5, Michelle van den Tempel 3, Nena Ellermeijer 2, Jasper Broenink, Iris Ilekhomon en Eline van Veldhuisen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport