Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen SKF en Nic.. © Sven Menschel

Korfballers SKF werken toe naar weken van de waarheid

VEENENDAAL - SKF staat er goed voor. De ploeg van Steven Brink behoudt de leiding in de overgangsklasse na een 24-20 overwinning op Nic., maar hoe is de situatie over drie wedstrijden?

Nic. vormde geen groot probleem voor de korfballers van SKF. ,,Het ging best moeizaam en het was niet altijd heel goed bij ons, maar we omzeilden het verdedigende plan van Nic. goed en we bleven scoren”, blikte aanvoerster Vera van Ekris terug op de zege.

Aan de situatie op de ranglijst veranderde niets voor de Veenendalers aangezien DOS en Unitas hun wedstrijden ook wonnen. ,,Het worden de weken van de waarheid met Unitas-uit, HKV-thuis en DOS-uit. Unitas zijn altijd spannende wedstrijden. Dat zal nu niet anders zijn. Ik vind ons vergelijkbare ploegen. Ik heb er zin in. Wij zijn geen torenhoge favoriet. Als wij te wisselvallig zijn, dan verliezen wij”, is Van Ekris realistisch. In oktober won Unitas met minimaal verschil (20-21) in Veenendaal.

Die wisselvalligheid voelde Van Ekris ook tegen Nic.. ,,Bij de laatste tien minuten was ik wat zekerder. Als de tegenstander een flow krijgt, kan het verschil snel teruglopen.” Die kansen pakken de Groningers niet. SKF begon goed. Via 9-3 en 10-7 was de stand bij rust 13-7. Ondanks een voorsprong van 17-9 kwamen de gasten terug tot 19-16, maar met de 22-16 maakte Van Ekris een definitief einde aan alle spanning.

Doelpunten SKF: Daniël van Munster 6, Sytse de Jong 4, Bram Grijzenhout 3, Björn Hubers 3, Sarah van der Meer 3, Tessa van den Bos 2, Vera van Ekris 2 en Carly Matser

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport