Volledig scherm
Korfbal stock stockfoto © StockPZC

KV Wageningen in mineur, DVO pakt punt tegen landskampioen

WAGENINGEN – In een alles-of- nietswedstrijd tegen Dalto is het niets geworden voor de korfballers van KV Wageningen: 26-29. Op het spel stond een ticket voor de play-offs richting de korfbal league voor de teams die beiden zestien punten hadden. Dit gaat aan de ploeg van Jacko Vermeer voorbij.

Na een gelijkopgaande eerste helft ging Wageningen met 14-13 de kleedkamer, waar het niet goed uit kwam. Binnen vier minuten stond Dalto drie punten voor. Wageningen trok de stand bij 24-24 weer gelijk waarna het initiatief in handen van de Driebergers bleef. De 26-29 op twee seconden voor het einde betekende direct einde seizoen.

Doordat onderling resultaat telt in de hoofdklasse staan beide ploegen daarin gelijk na een eerdere 25-28 zege van KV Wageningen in Driebergen.

Mocht Wageningen de volgende speelronde tegen OVVO winnen en Dalto verliezen bij het geplaatste Nic. dan komen beide ploegen qua puntenaantal op gelijke hoogte, maar doordat het doelsaldo van Dalto beduidend beter is: +55 tegenover +15, is het behalen van de kruisfinales praktisch onmogelijk.

Doelpunten KV Wageningen: Luuk van de Kuilen 7, Steven Landman 6, Jasper Broenink 5, Rik Brouwer 4, Marvyn Toonen 2, Sandra Bukman en Iris Ilekhomon.

DVO
DVO zorgde in de korfballeague voor een grote stunt door 25-25 te spelen tegen regerend 
landskampioen TOP. De gelijkmaker van de formatie uit Sassenheim viel pas in de laat ste elf seconden. DVO komt door de remise op één punt van nummer acht DSC. Hekkensluiter AW.DTV komt zondag in actie.

Doelpunten DVO: Brent Struyf 6, Koen van Roekel 5, Marijn van den Goorbergh 5, Jose Álvarez Andrés 3, Fleur Hoek 3, Romy Teunissen 3 en Janine van Schie.

SKF
In de overgangsklasse bood SKF uitstekend weerstand tegen Tweemaal Zes. Het werd 24-25 in Veenendaal, terwijl de thuisploeg in de slotfase een kans op de gelijkmaker had. Door dit resultaat werden de gasten kampioen en staat SKF met nog één wedstrijd vierde.

Doelpunten SKF: Daniël van Munster 6, Bart Mast 5, Karin van den Brink 3, Vera van Ekris 3, Björn Hubers 2, Sytse de Jong 2, Marit Wien 2 en Yorn van Kleij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport