Volledig scherm
KV Wageningen op archiefbeeld. © Herman Stöver

KV Wageningen verliest koppositie aan Tempo

ALPHEN AAN DEN RIJN - ,,Gewogen en te licht bevonden”, was de conclusie van trainer Erik van Brenk na het 21-13 verlies van hoofdklasser Wageningen bij concurrent Tempo

,,We begonnen goed (2-5). Daarna voerde Tempo de druk op en daar kwamen wij niet onderuit. We waren niet bij machte Tempo weerstand te bieden. Zij legden duidelijk bloot waar onze pijnpunten liggen”, oordeelde Van Brenk. ,,Wij zijn snel gericht op de korf, maar in sommige situaties moeten wij geduldiger blijven. We waren de bal te snel kwijt. Ook omdat Tempo fysiek sterke mannen heeft die de bal konden afvangen. Tempo had veel meer aanvallen dan wij. En in onze aanvallen hadden wij een te laag rendement. Dit was een zeperd.”

Door de nederlaag verloor Wageningen de koppositie aan Tempo en het verrassend goed presterende Oost-Arnhem. Beiden hebben nu één punt meer dan Wageningen, dat volgende week de eerste helft van het veldseizoen afsluit bij nummer vier Heerenveen.

Doelpunten Wageningen: Steven Landman 5, Jeffrey van Huenen 3, Wouter ter Maten 3, Xanne Ketelaar en Matté Lipke.

SKF verloor in hoofdklasse B de strijd van de ‘kleintjes’. Voormalig hekkensluiter Sporting Delta won in Veenendaal met 16-17 van SKF dat nu de laatste plaats bezet.

De ploegen deden niet voor elkaar onder. Bij een 12-12 stand pakte Sporting Delta een achteraf beslissend gaatje tot 12-14. Daarna volgde een schouwspel waarbij het verschil wisselde tussen één en twee. Een gelijke stand kwam er niet.

,,We misten scherpte en gretigheid. We waren telkens te laat en kampten met een soort van lamlendigheid. Zeer onverwacht na een lekkere trainingsweek”, oordeelde trainer Lion van Klooster.

Doelpunten SKF: Annely Flier 4, Thijs van Ginkel 4, Yorn van Kleij 3, Micha Batenburg 2, Carly Matser, Mark van de Weetering en Peter van de Weetering.

Regiosport