Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen Oost-Arnhem en Wageningen. Steven Landman (nummer 23) lost één van zijn vele schoten. Landman scoorde in totaal twaalf keer tegen de Arnhemmers. © Rolf Hensel

Landman loodst Wageningen langs Oost-Arnhem

ARNHEM - Met twaalf treffers was Steven Landman met afstand de beste speler in het veld voor KV Wageningen, dat met 25-26 won bij streekgenoot Oost-Arnhem.

,,Het was geen goede wedstrijd, maar de spanning, strijd en omdat het close was, zorgde voor een aardig korfbalgevecht”, vond trainer Erik van Brenk, die een verleden heeft bij de Arnhemmers. ,,De hele wedstrijd zaten wij eigenlijk niet in ons spel. Daar zorgde Oost-Arnhem voor”, complimenteerde Van Brenk de Arnhemmers, ,,maar het spelen als team gaf de doorslag.”

Met het oog op de play-offs haakte Rohda af, waardoor Wageningen alleen concurrentie ducht van AW.DTV en Dalto. Komend weekend komt laagvlieger Mid-Fryslan naar Wageningen.

Doelpunten KV Wageningen: Steven Landman 12, Jeffrey van Huenen 6, Wouter ter Maten 5, Michelle van den Tempel 2 en Eline van Veldhuisen

SKF staat door een 23-21 winst op KVA op acht punten na zes wedstrijden. Vorig jaar had de ploeg van Steven Brink het hele seizoen nodig dit aantal te halen. Dat de wedstrijden makkelijker gaan, is niet waar. ,,Het is wel een terechte overwinning, maar wij moeten het eerder beslissen”, vindt Brink, die met SKF een 11-5 voorsprong pakte. ,,Bij rust was het 11-8. Zij komen terug tot 16-16 en dan hebben zij die mentale voorsprong. Bij 18-19 scoren wij mee en gaan wij er alsnog overheen.”

Doelpunten SKF: Bram Grijzenhout 6, Sytse de Jong 4, Yorn van Kleij 4, Thijs van Ginkel 3, Vera van Ekris 2, Tessa van den Bos, Bjorn Hubers, Carly Matser en Sarah van der Meer

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport