Volledig scherm
Carla Nouwen op archiefbeeld. © Herman Stover

Lekker opwarmertje voor vrouwen SKF

VEENENDAAL - Bij de herstart van de tafeltenniscompetitie in de eredivisie kenden de vrouwen van SKF nauwelijks problemen. Het bezoekende Vriendenschaar uit Gouda werd met 6-0 verslagen. 

Voor het eerst deze competitie stond kopvrouw Carla Nouwen weer achter de tafel. In haar eerste enkelspel moest ze de eerste game laten aan haar tegenstandster. ,,Je ziet dat competitie spelen toch weer even wennen is”, verklaart de door een blessure toekijkende Brenda Vonk. Daarna kende Nouwen geen problemen meer, evenals haar teamgenoten Jacintha de Hoop en Melanie Bierdrager. 

Voor de mannen van SKF ging de start in de eerste divisie B gepaard met de nodige problemen. Pieter van den Berg en Floris zur Muhlen konden niet in actie komen tegen SVE. Jeffrey Vonk werd geflankeerd door Diederik Vos en Albert Blankestein. Vos won tot zijn grote vreugde een game tegen Van Sprengen. De Utrechters gingen met een 0-10 overwinning terug naar de Domstad. Vonk: ,,De tegenstander had begrip voor onze situatie en maakte er een leuke wedstrijd van. Dat is niet het belangrijkste. We moeten de eerste weken doorkomen. Dan is er drie weken geen competitie en dus de tijd om te herstellen. Als er dan geen verbetering is moeten we verder kijken.’'

Het in de tweede divisie debuterende BIT.NL leed in de uitwedstrijd bij Bergeyk een 8-2 nederlaag. Alleen Maarten Loeve wist oor de Edenaren punten binnen te slepen. Het in de najaarscompetitie ongeslagen dubbel Alice Barendregt en Yorick Schurink moest de meerdere erkennen in het Brabantse duo. Zaterdag krijgt BIT.NL het tweede team van SKF uit Veenendaal op bezoek.

Regiosport