Volledig scherm
Fortunees Jessica Lokhorst pakte in Ziggo Dome haar eerste zaaltitel. © Foto: SCS/Sander Chamid

Lokhorst pakt met Fortuna nationale zaaltitel

AMSTERDAM - Drie keer is scheepsrecht voor de Wageningse Jessica Lokhorst. De speelster van Fortuna pakte de zaaltitel in Ziggo Dome na een 21-19 winst op het PKC van Marijn van den Goorbergh.

Twee ploegen uit het Westen van Nederland streden om de Nederlandse titel: Fortuna uit Delft en PKC uit Papendrecht. Ondanks dat DVO geen rol van betekenis speelde in de titelstrijd had de finale in het Ziggo Dome toch een hoog Bennekoms gehalte. Oud-DVO’ers Jessica Lokhorst en Fleur Hoek (Fortuna) en Marijn van den Goorbergh (PKC) stonden in de basis, waarbij de Delftse dames met een sterk plan de titel met Fortuna vierden.

,,Ons tactische plan was de sleutel”, vertelt de bij SSS en KV Wageningen opgegroeide Lokhorst. ,,Als wij zouden meegaan met het doorgaans snelle tempo van PKC, dan verliezen wij. Daarom moesten wij het tempo vertragen”, luidde het Delftse plan. Al in de eerste minuten doorzag PKC’er Laurens Leeuwenhoek dit plan. De bal werd zo traag overgebracht naar het aanvalsvak dat hij de bal kon ontfutselen van Lokhorst. Overigens zonder gevolgen.

,,Daarna speelden wij de wedstrijd zeer taakgericht. Wij deden de juiste dingen. Daarin had iedere speler zijn taak.” In verdedigend opzicht - Lokhorst wordt gerekend tot de beste verdedigende dames - hield de Fortunees haar directe tegenstander (vrouwelijk topscoorder aller tijden Suzanne Struik) op nul doelpunten en in aanvallend spel kon ze in een dienende rol haar vakgenoot Hoek in stelling brengen en zodoende pakte Lokhorst na twee (zaal en veld) verloren finales een eerste prijs.

Van den Goorbergh, afgelopen zomer vertrokken uit Bennekom, hoopte op eenzelfde tafereel. Hij ontstak in frustratie en kon duidelijk niet genieten van zijn eerste optreden in een grote finale. ,,Dat boeit mij geen reet. Wij wilden hier winnen. Fortuna maakte de wedstrijd kapot en wij gingen daar niet goed mee om. We waren niet zakelijk genoeg”, reageerde Van den Goorbergh. Na een lange periode van blessureleed knokte hij zich in de PKC-basis als secondant van Richard Kunst. 

In de juniorenfinale waren de korfballers van DVO A1 zeer dichtbij de nationale titel, maar de ploeg van Jos Albers en Roy Rutenfrans gaf in ZIggo Dome een 18-12 voorsprong weg en verloor met 19-20 van TOP A1 uit Sassenheim. De beslissende treffer viel negentien seconden voor het laatste fluitsignaal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport