Volledig scherm
Luka Mezgec won de Veenendaal-Veenendaal Classic in 2017. © Herman Stöver

LottoNL-Jumbo enige WorldTour-ploeg in Veenendaal-Veenendaal Classic

VEENENDAAL - LottoNL-Jumbo is op woensdag 22 augustus de enige WorldTour-ploeg die aan de start verschijnt in de Veenendaal-Veenendaal Classic. Naast de WorldTour-ploeg starten er zeven ProContinantale en elf Continentale teams.

Een forse vermindering ten opzichte van het aantal WorldTour-ploegen dat vorig jaar nog startte in Veenendaal. Toen waren, naast LottoNL-Jumbo, ook Lotto Soudal Orica-Scott en Cannandale-Drapac aanwezig.

Woensdag 22 augustus trappen de vrouwen de Veenendaal-Veenendaal Classic af. Hun startschot klinkt om 10:20 uur op de markt. De finish op de Kerkewijk wordt rond 14:00 uur verwacht, met aansluitend de huldiging voor de vrouwen. ,,Tijdens de 33ste editie wordt er voor het eerst in de historie ook een vrouwenkoers georganiseerd. Met deze beslissing willen we de groeiende populariteit van het vrouwenwielrennen verder ondersteunen’’, laat het bestuur van de koers weten.

De mannen starten om 12:30 uur en iets na half vier vindt de eerste doorkomst op de J.G. Sandbrinkstraat plaats. Rond kwart over vijf is bekend wie de Veenendaal-Veenendaal Classic van 2018 op zijn naam mag schrijven.

Op de voorlopige startlijst staan de namen van tweevoudig winnaar Dylan Groenewegen, Tour de France-revelatie Antwan Tolhoek, Oscar Riesebeek (Tiel), Jan-Willem van Schip (Wageningen) en Rhenenaar Johim Ariesen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport