Martijn Budding (rechts), hier nog in het shirt van BEAT Cycling Club, moet het voorlopig doen met trainingsritten.
Volledig scherm
Martijn Budding (rechts), hier nog in het shirt van BEAT Cycling Club, moet het voorlopig doen met trainingsritten. © photo: Cor Vos

Martijn Budding: ‘Ik had graag revanche genomen in Veenendaal’

VEENENDAAL - Wielrenner Martijn Budding kende vorig jaar een uitstekend seizoen bij BEAT Cycling Club. Een bliksemstart in 2021 zit er niet meer in.

De in Veenendaal opgegroeide Budding won vorig seizoen enkele koersen, werd vierde op het Nederlands kampioenschap in Ede en tweede in ‘zijn’ Veenendaal-Veenendaal Classic.

Dit wielerseizoen keerde Budding terug in het profpeloton bij Riwal Readynez Cycling Team. Hij wilde zich weer laten zien, maar dat gaat nu niet. ,,Vooral jammer dat de Veenendaal-Veenendaal Classic niet doorgaat. Daar kwam ik graag terug om revanche te nemen op vorig jaar”, zegt Budding.

Gezondheid voorop

Hij werd in de sprint toen geklopt door de Australiër Zakaria Dempster. ,,Helaas, maar ik zag het wel aankomen. Alles ging op een gegeven moment van de kalender. Logisch ook, de komende periode staat voor iedereen de gezondheid voorop.”

En dus kan Budding niet anders doen dan zijn kilometers maken in trainingsvorm. ,,En het moraal hoog houden, dat is ook belangrijk. Daar kan ik gelukkig redelijk mee omgaan.”

Tweede winterstop

,,Ik zie dit als een tweede winterstop, maar dan met een voorsprong, omdat ik die in de échte winterstop al heb opgebouwd. Gelukkig kan ik nog trainen. Voor teamgenoten uit andere landen geldt dat niet altijd.”

Budding blijft zijn rondjes maar rijden. ,,Maar ik heb geen idee waarvoor. Dat bedoel ik met het mentale. Het is lastig, maar ik wil mijn goede vorm graag behouden.”

Regiosport