Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Budding wint de Ronde van Rhodos © BEAT

Martijn Budding leeft op bij BEAT Cycling Club

VEENENDAAL - Martijn Budding (23) had geen toekomst meer bij Team Roompot. Hij vertrok naar BEAT Cycling Club en debuteerde met goud in Griekenland.

Na twee seizoenen fietsen tussen het grote geweld, kreeg Martijn Budding vorig jaar te horen dat zijn aflopende contract bij Team Roompot niet werd verlengd. Hij moest op zoek naar een nieuwe ploeg en vond die in BEAT Cycling Club. Daar is de Veenendaler, die inmiddels is verhuisd naar Rhenen, zelf de grote man.

En die ‘status’ maakte hij afgelopen weekeinde in Griekenland, in zijn debuutweek voor zijn nieuwe ploeg, meteen waar: etappewinst en de eindzege in de Ronde van Rhodos. En dat is wat Budding nodig heeft. Twee jaar lang was het rijden van uitslagen wat te hoog gegrepen. Soms pech, en soms kwam hij simpelweg te kort. Dit seizoen wil Budding oogsten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport