Volledig scherm
Martijn Budding (rechts) gaat in 2020 aan de slag in Denemarken. © Cor Vos

Martijn Budding wil sprongen maken bij Deense ploeg

RHENEN - Wielrenner Martijn Budding zag eind 2018 zijn contract bij Team Roompot niet verlengd worden. De Veenendaler deed een stap terug naar BEAT Cycling Club, maar keert na een uitstekend seizoen weer terug in het profpeloton. Een terugblik op 2019.

Budding wilde in 2019 weer goede resultaten behalen. Dat ging in zijn twee profjaren bij Team Roompot maar moeizaam. Bij BEAT bloeide Budding, die een jaar geleden ook zijn geboorteplaats Veenendaal voor Rhenen inruilde, helemaal op. 

,,Ik ben heel tevreden over 2019. Ik heb me aan het begin van het seizoen opgeladen om goede uitslagen neer te zetten. Dat is denk ik aardig gelukt.”

Vierde op NK

In mei eindigde de 24-jarige wielrenner als tweede in de Ronde van Overijssel en niet veel later won hij de eerste etappe van de Tour de la Mirabelle. Gevolgd door een vierde plek op het NK op de weg in Ede.

,,Dat was prachtig; zo tussen de grote profs naar een vierde plek sprinten. Al die resultaten hebben mij niet per se verbaasd, want in mijn laatste jaar in de opleidingsploeg van Rabobank liet ik zulke dingen ook zien. Ik ben vooral blij met de constante vorm dit seizoen.”

In zijn thuiswedstrijd, de Veenendaal-Veenendaal Classic, kwam Budding als tweede over de finish achter de voormalige baanwielrenner Zak Dempster. En dus hengelden verschillende wielerploegen naar de diensten van Budding, die uiteindelijk koos voor het Deense Riwal Readynes Cycling Team.

Interesse

,,Er was interesse van andere ploegen, maar toen Riwal belde heb ik snel actie ondernomen. Het is altijd fijn als je weet dat de interesse vanuit de ploeg komt, in plaats van dat ik zelf op pad had gemoeten.”

En dus keert Budding volgend seizoen weer terug in het profpeloton. ,,Dat heb ik ook nodig om beter te worden. Ik zal meer koersdagen hebben en onderdeel zijn van een grotere ploeg.”

Regiosport