Rik Keurentjes stopt als speler en als trainer bij de dammers van het Wageningse WSDV
Volledig scherm
Rik Keurentjes stopt als speler en als trainer bij de dammers van het Wageningse WSDV © Mariska Hofman

Met Rik Keurentjes stopt drijvende kracht bij dammers WSDV

WAGENINGEN - Ereklasser WSDV gaat het nieuwe damseizoen in zonder de inbreng van trainer/speler Rik Keurentjes. 

De 35-jarige dammer uit Dieren heeft aangekondigd dat hij de club na zes jaar per 1 september 2020 verlaat. Hij blijft op de achtergrond als adviseur aan de Wageningse club verbonden, maar zal niet meer achter het bord actief zijn.

Keurentjes was altijd nadrukkelijk betrokken bij de vooruitgang van WSDV dat zich tot stabiele ereklasser ontwikkelde. 

Talentcoach

De trainer/speler: ,,Mijn vertrek na zes mooie en succesvolle jaren bij WSDV heeft te maken met een nieuwe professionele uitdaging die ik per 1 januari 2021 aanga. Eind dit jaar eindigt mijn dienstverband als talentcoach bij de dambond. Dat heeft te maken met de afloop van de olympische cyclus.”

Keurentjes, met de grootmeesters Jan Groenendijk en Alexander Schwarzman één van de sterkhouders bij de Wageningse dammers, weet nog niet of hij komend seizoen achter het dambord te vinden is. ,,Ik heb nog geen enkele plan en houd alle opties open. Ik kan me voorstellen dat ik na twee decennia bondscompetitie een jaar sabbatical neem.”

Professionaliteit

Quote

Ik kan me voorstel­len dat ik na twee decennia bondscompe­ti­tie een jaar sabbatical neem

Rik Keurentjes

Vanuit de spelersgroep betreurt Marcel Monteba de stap van Keurentjes: ,,Hij heeft de club in de voorbije zes seizoenen naar een hoger niveau gebracht, ook qua professionaliteit. We verliezen niet alleen een speler, ook een coach en trainer en bovenal een fijn mens.”
WSDV gaat Keurentjes komend seizoen als speler vervangen door de van Dammend Tilburg afkomstige ereklassespeler Koos van Amerongen. 

Regiosport