Volledig scherm
Moorfielders op archiefbeeld. © Herman Stover

Moorfielders op eigen veld onderuit tegen Robur’58

EDE - De honkballers van Moorfielders staan na de vijfde speelronde in de tweede klasse vast op de laatste plaats. De Edenaren verloren gisteren op De Hoekelumse Eng met 5-8 van Robur’58.

Debutant Moorfielders pakte nog geen enkel punt. Tegen de Apeldoorners hoopte de ploeg van coach Max Verkleij eindelijk die hatelijke ‘nul’ weg te poetsen. ,,Het ging lange tijd gelijk op, maar in de eindfase werd het van 1-1 toch in korte tijd 1-7’’, vertelde Verkleij. ,,Bij 3-7 leken we een homerun te slaan, maar de wind zorgde ervoor dat de bal net niet over het hek ging. Dat was pure pech. We slaan wel steeds beter.’’

Derdeklasser Blue Sock kende een lastige klus. Nieuwegein Diamonds, nog zonder puntverlies, liet zich op sportpark Spitsbergen ook niet verrassen: 11-20.

De Veenendalers namen brutaal de leiding, maar een voorsprong van vier punten verdween ook weer als sneeuw voor de zon. Diamonds demonstreerde veel slagkracht. Bij tien punten verschil was het duel reglementair beëindigd, zover kwam het net niet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport