Renswouw leidt in tweede divisie, maar moet nog afwachten of dat promotie oplevert.
Volledig scherm
Renswouw leidt in tweede divisie, maar moet nog afwachten of dat promotie oplevert. © Herman Stöver

‘Nevobo moet beslissingen nemen en die beargumenteren’

RENSWOUDE - Volleybalbond Nevobo heeft woensdag besloten dat alle competities van topdivisie en lager per direct worden gestopt. 

Er moet nog wel een beslissing worden genomen over eventuele promoties en degradaties.

De Nevobo vraagt haar leden mee te denken om tot een zo eerlijk mogelijke beslissing te komen. Het zorgt voor discussies, ook bij de clubs in de Vallei. 

,,Logisch dat de sport stopt. De beslissing om clubs inspraak te geven is tactisch. Zo ondervang je wellicht een golf van weerstand”, zegt VCV- coach Robert Pleizier.

Gezondheid

,,Het is zoals het is, gezondheid gaat voor alles”, merk Renswouw-coach Evert van Garderen op. ,,Ik vind het wel slap van de mensen bij de Nevobo dat ze leden mee willen laten denken over een oplossing wel of niet kampioen of degraderen. De bond moet beslissingen nemen en die vervolgens goed beargumenteren.”

Of Renswouw, koploper in de tweede divisie, volgend seizoen een divisie hoger speelt, is afwachten.

Onduidelijk

Bij het Wageningse Scylla is het nieuws voor kennisgeving aangenomen. ,,Ik vind dit een onduidelijk besluit”, is de korte reactie van speler/ trainer Dennis van der Wiel.

De vrouwen van VCV hadden als nummer twee van de derde divisie kans op promotie. Een beslissing over het bekertoernooi, waar VCV halve finalist is, moet nog genomen.

Regiosport