Volledig scherm
De beelden zeggen genoeg. De vrouwen van Polar Bears verliezen de beslissende wedstrijd van GZC Donk. © Beeldboot/Gertjan Kooij

Op euforie volgt ontgoocheling bij vrouwen Polar Bears

EDE - De waterpolosters van Polar Bears zijn de landstitel kwijt. In de derde beslissende wedstrijd van de play-offs was underdog GZC Donk sterker dan de Edese Berinnen: 12-13 na strafworpen. 

Of ze in een rollercoaster, een achtbaan van emoties waren beland. Zo voelden de waterpolosters van Polar Bears zich. Na de euforie over de nipte 8-6 zege van vrijdag, volgde zaterdag een ontluisterende nederlaag (10-4), waarna gisteren na strafworpen de deceptie volledig gestalte kreeg: 12-13.

Natuurlijk was Polar Bears er op gebrand zich te rehabiliteren voor de smadelijke nederlaag van zaterdag, klonk het vooraf in het Edese kamp. Doudesis was optimistisch en had een goed tactisch plan uitgedacht, vertelde de Griek. Dat werkte ook goed. Polar Bears was geen schim van de besluiteloze ploeg van een dag eerder, zat er bovenop en sloot de eerste drie periodes met een voorsprong af.

,,In elke periode kregen we volop mogelijkheden een ruimere voorsprong te nemen. We kwamen vier, vijf keer alleen voor de keepster en misten elke keer. Daardoor hebben we de wedstrijd verloren, niet door de strafworpen. Dat is een loterij”, sipte Fleurien Bosveld.

Bosveld nam in de reguliere speeltijd, die met een late goal van Donk-speelster Nomi Stomphorst, in 9-9 eindigde, met drie doelpunten Polar Bears op sleeptouw. Daarin was de Velpse op bepalende momenten wel trefzeker. ,,Ik baal er wel van dat ik in de penaltyreeks wel miste. Daardoor kwam er druk bij de andere meiden. Het is jammer dat we de dubbel niet halen. Na de bekerwinst wilden ook graag onze landstitel prolongeren. Dat moet dan volgend seizoen maar gebeuren”, klonk het hoopvol.

Polar Bears-GZC Donk 9-9 (12-13 na strafworpen) (2-1, 3-2, 2-2, 2-4). Doelpunten Polar Bears: Fleurien Bosveld 3, Simone van de Kraats 2, Lola Moolhuijzen, Iris Wolves, Anne Paardekoper, Nina ten Broek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport