Volledig scherm
De truck van Martin Van Den Brink tijdens de eerste etappe van de Dakar-rally. © AFP

Pechvogel Van den Brink met truck over de kop in Le Dakar, maar door als coach

LIMA/ HARSKAMP - De Dakar-rally is voor Martin van den Brink geëindigd in een teleurstelling. In de tweede etappe kreeg de Harskamper te maken met pech. ,,Het vermogen in de motor viel weg”, legde hij uit.

,,En in Peru, waar de rally wordt gehouden, zijn nog al wat flinke duinheuvels. Eén duin kwamen we niet op. Daarna gingen we over de kop.”

De drie inzittenden kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, maar de truck was flink beschadigd. ,,We hebben, met assistentie van tweede rijder Janus van Kasteren, de truck rechtop gezet. Daarna hebben we nog 220 kilometer afgelegd. We hadden nog goede hoop dat we de barakken zouden halen, om de truck op te lappen. Maar dat is helaas niet gelukt.”

Tiener

Volledig scherm
Martin van den Brink op archiefbeeld. © Herman Stöver

Ook zoon Mitchell van den Brink zat in de truck, die over de kop sloeg. ,,Met hem gaat het wel goed”, reageerde vader Van den Brink. ,,Ondanks zijn leeftijd (16) is hij al wel wat gewend. Natuurlijk is het eerste waar we naar keken hoe het fysiek gesteld was. Maar niemand mankeerde iets. Dat is het belangrijkste natuurlijk. We hebben samen in Rusland al eens een nacht in de buitenlucht doorgebracht. Over hem heb ik me, wat verwerking betreft, geen zorgen gemaakt.”

De rijder Van den Brink is uit koers, maar zijn rol in Peru is nog niet uitgespeeld. ,,Zijn naam is al genoemd. Maar Janus van Kasteren, onze tweede rijder, doet het hartstikke goed. Zit tegen de top tien aan. Reed in de derde etappe naar een zesde plaats. Dat is hartstikke knap. Ik heb de rol van rijder nu ingeruild voor teamcoach. Ik kan hier nu niet weg natuurlijk. Ik ben hier nu om Janus te ondersteunen en te voorzien van advies.’’

,,Voor ons als rijders is het balen. Want we konden er niets aan doen. Maar we blijven hier nog wel even.” Op de vraag of Van den Brink volgend jaar weer aan de start verschijnt, is hij duidelijk. ,,Uiteraard.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. VCV degradeert uit topdivisie

    VCV degradeert uit topdivisie

    RIJSWIJK - Het Veenendaalse VCV is het niet gelukt om degradatie uit de topdivisie te voorkomen. Ondanks dat het zelf met 1-3 won bij Inter Rijswijk was het afhankelijk van wat concurrent Volley Tilburg zou doen. Die uitslag was kort voor aanvang in Rijswijk al bekend aangezien die wedstrijd eerder werd gespeeld. De 1-3 winst van Volley Tilburg bij Dynamo Apeldoorn 2 zorgde voor teleurstelling bij VCV maar die werd even later omgezet in de wil om te winnen.

Regiosport