Volledig scherm
DOVO voetballer Mauro Peters © DG

Peters met DOVO terug naar Nijkerk

VEENENDAAL - Centrale verdediger Mauro Peters voelt zich na terugkeer bij DOVO alweer helemaal op z’n plek. Leusdenaar hoopt na sterke voorbereiding op een basisplek.

Voor Peters (21) begint de nieuwe competitie in de hoofdklasse B uitgerekend met een reis naar sportpark De Ebbenhorst, de thuisbasis van Sparta Nijkerk. Vorig seizoen droeg de inwoner van Leusden nog het oranje tenue van de tegenstander. „Het is bijzonder om weer terug te komen bij de club. Hoewel uit de selectie van Sparta heel veel spelers zijn vertrokken, ken ik er natuurlijk nog wel een paar.”

Buurtsportcoach
De als buurtsportcoach in Hilversum werkende Peters verkaste in de zomer van 2015 juist van DOVO naar Sparta Nijkerk. „Ik was aan mijn tweede seizoen bezig in Veenendaal. De mensen bij DOVO wachtten lang voor ze met mij een gesprek wilden over de toekomst. In die tijd werd ik benaderd door Sparta Nijkerk. Ik maakte toen de keuze voor die club, met als voornaamste reden om topklasse te spelen. De ploeg stond redelijk veilig in de middenmoot. Maar uiteindelijk ging het toch mis en degradeerde Sparta.”

Basisplek
De jonge verdediger veroverde een basisplek in het elftal van trainer Simon Ouaali. „Net voor de winterstop rommelde het binnen de club. De trainer werd ontslagen. Marco Roelofsen kwam als zijn opvolger. Net in die tijd kreeg ik problemen met mijn knie. Het gevolg was dat ik zeker tien wedstrijden miste.” In diezelfde winterstop nam DOVO weer contact op met de zoon van trainer Jeroen Peters. „Ik voelde me wel vereerd om eerlijk te zijn. Ik was tenslotte zelf weggegaan. Ik heb toen de stap terug naar Veenendaal gemaakt.”

Promotie
Net als veel Veenendaalse supporters hoopte Peters op promotie naar de derde divisie. „Ik was erbij in Harderwijk tegen VVOG, maar het is helaas niet gelukt. Dus gaan we weer van start in de hoofdklasse.”
De eerste weken op sportpark Panhuis zijn in de ogen van Peters goed verlopen. „De spelers kennen elkaar al behoorlijk, we trainen scherp, soms zelfs op het randje. Er zit behoorlijk wat pit in het elftal. Trainer Gert Kruys houdt ons wel wakker en is eerlijk tegen de spelers.” De Utrechter beschikt over zeker vier spelers voor het hart van de defensie. „Bas Mooij en Adil Mahdadi zijn de routiniers. Becir Oglic en ik zijn jonger. Daarnaast heeft hij nog wel meer mogelijkheden, met de ook zeer ervaren Nick Coster.”

Adil Mahdadi
In de oefenperiode stond de naam van Mauro Peters veelal in de beginopstelling naast Adil Mahdadi. „Ik heb het gevoel dat de trainer wel vertrouwen in mij heeft. Ik hoop dan ook dat ik in Nijkerk mag starten.”
Peters verwacht dat DOVO meedoet om de bovenste plaatsen. „Belangrijk is dat we met z’n allen onze stinkende best doen. We mogen niet, zoals afgelopen seizoenen, door slap optreden punten verspelen. Het moet in de bovenkamer goed zitten.”

Beuk erin
Met Sparta Nijkerk ontmoet DOVO een club met ambities. „Ook zij spelen met veel nieuwelingen. Zeker is dat er altijd veel publiek komt bij de wedstrijden. Vanaf het begin gaat de beuk erin, met hard werken. Ik verwacht een boeiende wedstrijd. Met hopelijk aan het eind voor ons drie punten in de bus terug naar Veenendaal.”

Sparta Nijkerk-DOVO (15.00 uur, sportpark De Ebbenhorst, Nijkerk). DOVO, geschorst: Nick Coster.

Regiosport