Volledig scherm
Bibiane Schoofs strandde in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor Wimbledon. © ANP

Pijnlijk verlies voor Schoofs op Wimbledon

LONDEN - Tennisster Bibiane Schoofs heeft dinsdag in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor Wimbledon een pijnlijke nederlaag geleden. 

Nadat ze vorige week in Ilkley de halve finale haalde, liet ze in het voorportaal van het heilige gras van Wimbledon een zeker lijkende zege glippen: 6-1, 6-7, 4-6. Tegen de als derde geplaatste Amerikaanse Lauren Davis liet ze anderhalve set prima tennis tien. 

De eerste set ging met 6-1 naar de 31-jarige Edese. In de tweede kwam ze snel een break voor. Op 5-3 kreeg ze op eigen service een matchpoint, maar kon deze niet verzilveren. Davis sleepte er een tie-break uit, die ze met 7-3 won. 

In de derde set bleef Schoofs met hangen en wurgen bij. Op 4-4 kreeg de Edese twee breakpoints. Ook die waren niet aan haar besteed, waarna ze op 5-4 haar service en daarmee ook de partij inleverde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport