Volledig scherm
Wageningen op archiefbeeld. De Wageningers zijn dicht bij deelname aan de play-offs. © Herman Stöver

Play-offs dichtbij voor Wageningen; DVO biedt koploper TOP partij

WAGENINGEN - De korfballers van Wageningen staan met één been in de play-offs richting het hoogste niveau. De hoofdklasser won in eigen huis met 25-23 van koploper AW.DTV, dat nu op gelijke hoogte staat met de Wageningers.

Een 13-11 ruststand was reëel voor het treffen tussen de nummers één en twee van de hoofdklasse, Dat Wageningen een ruime voorsprong (13-4) weggaf, had trainer Erik van Brenk geen verklaring voor. ,,We deden heel zenuwachtig. Ik was blij dat bij 13-14 een goal viel, want toen pakten wij het weer op”, met de winst als gevolg. AW.DTV, koploper vanwege een beter onderling resultaat, en Wageningen hebben achttien punten, terwijl Dalto op twee punten volgt.

Wageningen kent ten opzichte van AW.DTV - dat Dalto in de laatste speelronde treft - een op papier makkelijker programma met laagvliegers SCO, Mid-Fryslan en Unitas. ,,We mogen ons één verlies permitteren”, weet Van Brenk. ,,We zijn dicht bij de play-offs, maar de deal is pas rond als de bestelling is geplaatst”, houdt de salesman een slag om de arm.

Doelpunten Wageningen: Steven Landman 7, Jeffrey van Huenen 6, Jasper Broenink 5, Wouter ter Maten 2, Eline van Veldhuisen 2, Nena Ellermeijer, Iris Ilekhomon en Xanne Ketelaar

Op het hoogste niveau speelde DVO opnieuw een prima wedstrijd, maar koploper TOP ging met de punten naar Sassenheim: 27-30. ,,Het kon bij ons beter. TOP strafte onze slordigheden direct af”, legt trainer Richard van Vloten de vinger op de zere plek.

Tot 15-15 gingen beide ploegen gelijk op, totdat TOP twee keer scoorde voor rust. In de tweede helft hield DVO stand tot 19-20 waarna de regerend landskampioen afstand nam tot 19-25 en de wedstrijd met hun klasse zakelijk uitspeelde. ,,We maken het ze wel lastig. We krijgen complimenten, maar geen bonuspunten. Het stemt mij wel positief. We zijn niet meer tevreden met een kleine nederlaag. Het vertrouwen groeit. Dit niveau moeten wij vasthouden.”

Doelpunten DVO: Chris van Haren 7, Gertjan Meerkerk 5, Koen van Roekel 5, Danielle Boadi 4, Janine van Schie 2, Menno van der Neut, Romy Teunissen, Robbe de Wit en Saskia van der Zee

De korfballers van SKF waren te sterk (19-26) voor Nova, dat na negen wedstrijden puntloos onderaan blijft in overgangsklasse B. Direct na de 12-15 ruststand breidde de ploeg van Steven Brink onder leiding van Sytse de Jong (tien goals) en Yorn van Kleij (acht) de voorsprong uit naar 12-20. SKF - nu vierde - passeert op de ranglijst DOS, dat met minimaal verschil verloor van koploper HKC. Komend weekend komt de lijstaanvoerder naar Veenendaal.

Doelpunten SKF: Sytse de Jong 10, Yorn van Kleij 8, Ilse van Ekris 3, Bram Grijzenhout 2, Tessa van den Bos, Vera van Ekris en Carly Matser

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport