Volledig scherm
Jorrit Aanstoot op archiefbeeld. De speler van Polar Bears scoorde drie keer in de Gelderse derby tegen BZC. Na rekenmachinewerk blijkt Polar Bears de competitie af te sluiten als nummer vier. Een voordeel in de play-offs. © Marcel ter Bals

Polar Bears stuit in play-offs op waterpoloërs Donk

EDE - De waterpoloërs van Polar Bears wonnen als afsluiting van de competitie de Gelderse derby tegen BZC uit Borculo met 14-10. In de kwartfinale van de play-offs spelen de Beren tegen GZC Donk.

Drie ploegen in de eredivisie van het waterpolo eindigden met 43 punten gelijk op de derde plek: ZVL-1886, GZC Donk en Polar Bears. Gewoonlijk bepaalt bij gelijke stand van twee ploegen het onderlinge resultaat de eindrangschikking. Is dat ook gelijk dan wordt er naar het doelsaldo gekeken. Bij drie ploegen met een gelijk aantal punten volgt een andere procedure. Dan wordt er gekeken naar het aantal punten dat de ploegen in de onderlinge wedstrijden hebben behaald. ZVL kwam daaruit met zeven punten, Polar Bears met zes en Donk met vier.

Op basis daarvan eindigde Polar Bears als vierde en Donk als vijfde. ,,Die vierde plek is belangrijk, want die geeft ons in the-best-of-three tegen Donk twee keer thuisvoordeel”, vindt Wim de Weerd. De man op de achtergrond bij het mannenteam van Polar Bears ziet daarna ook nog vervolgmogelijkheden voor de Beren. ,,De winnaar speelt daarna bijna zeker tegen UZSC. Een iets gemakkelijker tegenstander dan AZC, dat verrassend als tweede is geëindigd. Maar Donk verslaan is natuurlijk ook geen makkie.”

Polar Bears-BZC 14-10 (2-1, 7-4, 2-4, 3-1) Doelpunten Polar Bears: Ruud van der Horst 4, Jorrit Aanstoot 3, Kas te Riele 2, Sook Willemsen 2, Tom de Weerd, Sander Roels, Tarik Scherrenburg.

De vrouwen van Polar Bears sloten de competitie af met een benauwde 7-6 zege tegen ZVL-1886. De ploeg van coach Evangelos Doudesis maakte het zichzelf moeilijk, miste een handvol kansen en stelde pas in de laatste periode de zege veilig. De Berinnen zijn als koploper geëindigd en stromen daardoor meteen door naar de halve finale van de play-offs. Daarin stuit het op de winnaar van de duels tussen Het Ravijn en ZVL.

Polar Bears-ZVL-1886 7-6 (1-1, 1-2, 2-1, 3-2) Doelpunten Polar Bears: Nina ten Broek 2, Simone van de Kraats 2, Lola Moolhuijzen, Marit Bergers, Fleurien Bosveld.

De waterpoloërs van VZC verloren het laatste competitieduel met 12-18 van het Nijmeegse Aqua Novio’94. Geen enkele ploeg in de eerste klasse incasseerde zoveel doelpunten als VZC: 321. Zelfs degradant HZPC kreeg 25 goals minder om de oren. Maar VZC eindigde ook als derde van de ploegen met het hoogste aantal gescoorde doelpunten: 271. Het is in een notendop het verhaal van deze competitie voor de Veenendalers, die de competitie op een tiende plek afsloten.

VZC-Aqua Novio’94 12-18 (3-4, 3-5, 3-3, 3-5) Doelpunten VZC: Sam Kunz 4, Ruben Boorsma 4, Remco Bouman 2, Max Kunz, Joshua van der Wilt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport