De volleybalmannen van Renswouw.
Volledig scherm
De volleybalmannen van Renswouw. © Herman Stöver

Promotie Renswouw en VCV

RENSWOUDE/VEENENDAAL - De volleybalmannen van Renswouw zijn gepromoveerd naar de eerste divisie nadat de Nevobo op 31 maart jl. bekend maakte wat de promotie – en degradatieregelingen zijn.

Daarvoor werd ruim een week terug gevraagd aan de leden om mee te denken, wat goed was voor duizenden reacties. Dit alles naar aanleiding van het coronavirus waardoor de competities twee weken terug werden stilgelegd.

Door het invoegen van een extra Topdivisiepoule in het seizoen 2020-2021 kunnen in de competities tot en met de derde divisie de nummer 1 en nummer 2 promoveren. Renswouw, dat op de eerste plaats stond in de tweede divisie B, promoveert zodoende naar de eerste divisie. Ook de vrouwen van VCV uit Veenendaal mogen ene bescheiden feestje gaan vieren. Als nummer twee van de derde divisie B promoveren ook zij, samen met nummer één USV Protos.

VCV zal zodoende komend seizoen in de tweede divisie uitkomen. Degradaties blijven beperkt tot de nummers 12 in de tweede en derde divisie. Regioclubs WaHo (vr), TweeVV (vr), Scylla (m) en VCV (m) komen zodoende volgens seizoen in dezelfde divisie uit als waar ze nu actief in waren.

Regiosport