Volledig scherm
Sander Barents op archiefbeeld. De handballers van Reehorst boekten een mooie overwinning in Leeuwarden. © Herman Stöver

Reehorst houdt hoofd koel na chaotische aanloop

LEEUWARDEN - De handballers van Reehorst beleefden een chaotische aanloop naar de wedstrijd bij Cometas. De Edese formatie liet zich niet van de wijs brengen en won met 22-27 in Leeuwarden.

,,We kwamen in een file terecht na een ongeluk op de A36 en konden geen kant op. Volgens mij hebben we ruim anderhalf uur stil gestaan”, vertelde Reehorst-coach Sander Barents. ,,Er werd contact gezocht met de tegenstander en de scheidsrechters. De intentie was dat we in ieder geval nog zouden spelen.” Eenmaal aangekomen in de Friese hoofdstad volgde moeizaam overleg met de beheerders van de sporthal. ,,Gelukkig mochten we om half tien na een korte warming-up alsnog beginnen.”

Reehorst nam direct afstand van de thuisploeg, die een plek lager staat in de de tweede divisie. Bij rust was het 10-16. De Edenaren gaven die voorsprong niet meer weg: 22-27. ,,We misten een aantal opgelegde kansen, maar waren op tijd bij de les. Ik was om half twee thuis, maar de punten zijn binnen. Dat was voor ons het belangrijkste.”

Regiosport