Volledig scherm
Beeld uit de hernieuwde sporthal De Hokhorst. Zeven maanden na een brand in het dak is de sporthal in Renswoude hersteld. De volleyballers van Renswouw wonnen in vier sets van O.M.S.. © Herman Stöver

Renswouw geniet na opening van hernieuwde Hokhorst

RENSWOUDE - Op woensdag 18 juli 2018 werd Sporthal De Hokhorst in Renswoude zwaar beschadigd door een brand in het dak. De zaal was ruim zeven maanden niet beschikbaar voor sportwedstrijden. Afgelopen vrijdag kon er door de volleyballers van Renswouw eindelijk weer eens een thuiswedstrijd worden gespeeld in De Hokhorst. De ploeg van coach Hans Veldhuizen was gretig, O.M.S. werd met een duidelijke 4-0 nederlaag terug naar Putten gestuurd. ,,Vooraf was het best spannend maar de jongens hebben het prima gedaan”, zei een tevreden coach na afloop.

Hans Veldhuizen beleefde roerige tijden aangezien hij, naast dat hij de volleybalmannen van Renswouw traint, ook sporthalbeheerder is in de Hokhorst. ,,Het heeft allemaal lang geduurd voordat de herstelwerkzaamheden op gang kwamen wat mede te maken had met een protocol dat wordt gestart waarbij de vraag wordt gesteld wat gevaarlijk is. Of er eventueel asbest is vrij gekomen maar ook verzekeringstechnisch moet alles bekeken worden.” 

Het was een vreemd half jaar waarbij Veldhuizen met zijn team in Barneveld trainde en speelde maar hij ook voor alle andere teams oplossingen moest zoeken en bedenken. En dat alles nadat er in juli 2018 het één en ander fout ging tijdens werkzaamheden. ,,Tijdens het dakdekken heeft het een vlammetje gepakt dat, tussen de beplating en het dak, op de isolatie terecht is gekomen. Wij trainden in de Veluwehal en speelden onze wedstrijden in de Oosterboshal, beide locaties in Barneveld. De hoop was er dat het voor de kerst van het afgelopen jaar opgelost zou zijn. Dat viel echter tegen.”

Nu kan hij echter weer genieten in zijn vertrouwde Hokhorst, de sporthal waar hij al ruim dertig jaar traint, coacht en sport. Hij ziet hij als zijn tweede huis. ,,Eindelijk weer eens echt een thuiswedstrijd want daar is dit seizoen eigenlijk nog geen sprake van geweest”, zegt Veldhuizen. ,,Het was eerst ‘in de brand’ en nu eigenlijk ‘uit de brand’ aangezien de sporthal direct een facelift heeft ondergaan. Er is led verlichting in het plafond aangebracht, de muur is blauw gesausd en de tribune is ook opgeknapt. Daarnaast is ook de belijning opnieuw gedaan en is er een nieuwe loopstrook aan de zijkant van de hal gekomen.” 

De vloer is ook anders. Begin februari werd de eerste laag gelegd op de vloer van sporthal De Hokhorst, daarna volgden er nog twee afdeklagen en de coating. ,,Een vloer waar meer demping in zit, wat prettiger is voor zowel de knieën als de andere gewrichten van de sporters.” Dat gaf speler Bernard Geerestein ook aan. ,,Je hebt het gevoel dat je hoger springt, je merkt het echt. Wel is het wennen aan de hal. De uitstraling is anders, het is nog een kwestie van je echt thuis voelen. Wel zijn we nog ongeslagen in de nieuwe Hokhorst”, zei hij met een ontspannen glimlach.

Renswouw-O.M.S. 4-0 (25-12, 25-22, 25-15, 25-18)

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport