Renswouw-Scylla op archiefbeeld. Net als in de heenwedstrijd was Renswouw in vier sets te sterk voor de Wageningers.
Volledig scherm
Renswouw-Scylla op archiefbeeld. Net als in de heenwedstrijd was Renswouw in vier sets te sterk voor de Wageningers. © Herman Stöver

Renswouw wint bij Scylla; VCV wint van Utrecht

WAGENINGEN - De streekderby tussen de volleybalmannen van Scylla en Renswouw is met 0-4 (18-25, 23-25, 19-25, 18-25) in het voordeel beslist van de bezoekers. 

Zo makkelijk als het in de eerdere confrontatie aan het begin van het seizoen ging, toen het ook 4-0 werd voor Renswouw, ging het nu zeker niet. De tweede set was spannend, met 23-25 trok Renswouw ook die set naar zich toe. Daarna was de controle er bij de ploeg uit Renswoude die de volle buit mee terug nam. ,,Wij zijn tevreden met hoe we gespeeld hebben. Een enorm contrast met de eerste wedstrijd”, gaf spelend trainer Dennis van der Wiel namens Scylla aan. ,,De hoop op een stunt was er, maar Renswouw is zo ervaren met een goed blok dat we het niet konden omzetten naar één of meerdere setwinsten. Als we met deze gedrevenheid blijven spelen, gaan we nog de nodige wedstrijden winnen.” 

Twee duels kort achter elkaar was een beetje te veel van het goed voor de volleybalsters van WaHo uit Wageningen. Donderdag reisde het team van coach Rémon ter Harmsel af naar De Lutte voor de bekerwedstrijd bij Lutheria 2, nog geen 24 uur later wachtte het competitieduel tegen VVH uit Harderwijk: 1-3.

,,Vrijdag was het bij vlagen goed, met name de momenten dat we serverend de druk erop konden houden. Dat lukte niet constant en bij VVH regelmatig wel. Zij hadden een paar sterke serveerders en goede aanvallers die we moeilijk konden remmen. De vierde set, die we met 22-25 verliezen, had onze kant op kunnen vallen. Het team waar we donderdag tegen speelden, met veel speelsters die op hoger niveau hebben gespeeld, zou hoog meedraaien in onze competitie. Ons spel was aardig maar door de kleine selectie naar aanleiding van de nodige blessures, weinig mogelijkheden om in te grijpen. Wij hebben nu de top vier, dan is het vooral met lef en vertrouwen spelen en punten sprokkelen”, aldus Ter Harmsel.

Het duel tussen VCV en Utrecht was vooraf al een beladen duel. Tijdens de eerste onderlinge confrontatie, die in een 3-1 overwinning eindigde voor Utrecht, ging het er zowel op het veld als er om heen al pittig aan toe. Oud VCV spelers Sander Lems, Sander Heithuis en Rowan van Vreede keerden terug op Veenendaalse grond. Dit keer was de winst echter voor VCV met 3-1.

Voor dat duel speelden de vrouwen van VCV hun wedstrijd tegen VollinGo 2 uit Gouda. Tegen de nummer laatst van de derde divisie B werd er een klinkende 4-0 overwinning geboekt. Nadat de eerste set met 25-9 werd gewonnen, hield de ploeg van coach Peter Spoelstra de tegenstander vervolgens iedere set onder de twintig punten. Door de overwinning haakt VCV weer aan bij koploper Protos dat zelf met 3-1 won van VIVES.

Regiosport