Volledig scherm
Robbert van Oel haalt uit voor Reehorst tegen Hellas 2. © Sven Menschel

Robbert van Oel is nog lang niet klaar bij Reehorst

EDE - Routinier Robbert van Oel (33) zat zichtbaar bij te komen na het laatste fluitsignaal. De handballers van Reehorst verloren met 28-31 van Hellas 2.

 ,,Ik ben helemaal kapot. Aan het eind was bij veel spelers de kracht verdwenen. Ik schoot nog twee keer, maar dat leek nergens op. De oliebollen hebben hun werk gedaan.”

,,We hebben één keer getraind en dan nu de wedstrijd. Ik snap niet waarom de bond niet nog een weekend vrij plant, zoals bij de meeste sporten.” 

Van Oel nam in de eerste fase zijn ploeg op sleeptouw met vijf treffers achter elkaar. ,,Ik had er zin in vandaag.”

Het tweede team van eredivisionist Hellas bestaat uit jeugdige talenten en dat kwam tot uiting in de snelle tegenstoten. 

Aan de andere kant kregen hun beide doelmannen de mogelijkheid om uit te groeien tot de uitblinkers van de avond. ,,Zij presteerden prima. Maar met name in de eerste helft was ons scorend vermogen niet goed.”

Pas in de 26ste minuut kreeg Van Oel rust van coach Sander Barents. ,,Hij vroeg al eerder of het nog ging en toen heb ik een beetje gelogen, omdat we te weinig treffers maakten. Maar toen was ik op.”

Met de gelijke stand (14-14) gingen beide teams naar de kleedkamer. Na rust kende Reehorst, dat de Portugees Helder Batista miste, een periode van slordig spel met mislukte lange passes en balverlies. 

Hellas profiteerde met snelle uitvallen en liep uit naar een 23-27 voorsprong. Reehorst krabbelde weer op en verkleinde het gat tot twee. Daar bleef het bij. ,,Meer zat er even niet in. Tegen Hellas zijn het altijd heerlijke wedstrijden. Uit verloren we ook met één punt verschil.”

Van Oel is bezig aan zijn zestiende seizoen bij de Edese club. ,,Ik ben twee jaar weg geweest. Als het kan, wil ik nog even doorgaan. Er komt een goede veelbelovende lichting aan. En ik wil ook nog wel in de nieuwe hal spelen.”

Regiosport