Ruud van der Horst ligt namens Polar Bears in het water.
Volledig scherm
Ruud van der Horst ligt namens Polar Bears in het water. © BSR Agency

Ruud van der Horst international af maar wel nieuwe coach Polar Bears

EDE - Ruud van der Horst haakte deze week af als aanvoerder van het Nederlands waterpoloteam af vanwege een slepende heupblessure, maar heeft de daardoor vrijgekomen tijd al weer snel ingevuld. Hij wordt met onmiddellijke ingang coach van zijn club Polar Bears.

„Door omstandigheden kon Mike van Beek de coaching van Polar Bears niet meer combineren met zijn nieuwe baan’’, zegt Van der Horst. ,,Toen ik gevraagd werd om die taak over te nemen kon ik de uitdaging niet weerstaan.’’

,,Polar Bears is mijn club en op deze wijze blijf ik betrokken bij het team. Dat is wat ik graag wilde. Als speler, trainer of welke functie dan ook. Waterpolo heeft altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven uitgemaakt en daar wilde ik bij betrokken blijven.”

Blessures

Hij zag zijn ploeg met 9-15 verliezen van GZC Donk, de nummer twee van de eredivisie. Met vier geblesseerde basisspelers begon Polar Bears gehavend aan het duel en dat vertaalde zich in een vrij kansloze wedstrijd voor de Edese waterpoloërs.

Hoewel hij als assistent op de bank zat, John Scherrenburg nam de coaching voor zijn rekening, sprak hij lovende woorden over de inzet van het jonge team van Polar Bears. „Ze hebben gevochten voor wat ze waard waren, maar in de breedte kwamen we klasse tekort ten opzichte van Donk. Die complimenten heb ik ze wel gegeven.” 

Polar Bears - GZC Donk 9-15 (3-5, 2-4, 2-4, 2-2)

Doelpunten Polar Bears: Kas te Riele 3, Sook Willemsen 2, Jorrit Aanstoot, Rick Meijer, Jikke Tolsma, Sander Roels.

Regiosport