Ruud van der Horst is terug bij Polar Bears, nadat een heupblessure hem aan de kant hield.
Volledig scherm
Ruud van der Horst is terug bij Polar Bears, nadat een heupblessure hem aan de kant hield. © BSR Agency

Ruud van der Horst op de weg terug bij Polar Bears

EDE - Na weken van blessureleed maakte aanvoerder Ruud van der Horst weer speelminuten bij Polar Bears, dat met 16-12 won van SVH. 

Van der Horst klom zaterdag met een tevreden gezicht uit het water. De captain van Polar Bears was wekenlang uitgeschakeld door een heupblessure en was blij dat hij weer wedstrijdritme opdeed. Goed, scoren deed hij nog niet, maar met zijn routine en overzicht was de international wel belangrijk voor het jonge team van de coaches Mike van Beek en John Scherrenburg.

“Ik heb een zwakke rug, om die te ontzien moet ik altijd oefeningen doen. Maar door een ontsteking in mijn heup ging dat niet. Daardoor was ik een week of vijf uitgeschakeld. Ook voor Oranje, dat dinsdag een interland tegen Servië speelt. Die moet ik aan mij voorbij laten gaan”, vertelde Van der Horst, die ook aanvoerder van het Nederlands team is.

Van der Horst was tevreden over de uitslag van Polar Bears tegen SVH. ,,In de eerste periode hadden we nog wat moeite met SVH, konden ze het tempo nog goed bijbenen. We speelden toen de man-meer ook niet goed uit. Maar toen we in de tweede periode gas gaven, liepen we moeiteloos uit naar een ruime voorsprong.”

Regiosport