Volledig scherm
PREMIUM
Wielrenner Sami Gheremaskel Kifle van Dutch Food Valley Cyclingteam pakte de eerste Nederlandse titel voor statushouders. © Ronny te Wechel

‘Sami’ straalt in zijn rood-wit-blauwe kampioenstrui

WAGENINGEN/EERBEEK - ‘Sami’ vluchtte jaren geleden vanuit Eritrea naar Nederland. Zonder vrienden, zonder familie. Nu draagt hij met trots de rood-wit-blauwe kampioenstrui.

Merhawi Kudus, Daniel Teklehaimanot, Amanuel Ghebreigzabhier. Zomaar drie wielrenners uit Eritrea die het tot de top schopten. Het Oost-Afrikaanse land levert steeds meer wielertalent af. 

Samuel Gheremaskel Kifle (24) - kortweg ‘Sami’ - timmert ook aan de weg. Niet op hetzelfde niveau als zijn landgenoten, maar Sami stond vorige week wel op het hoogste treetje van het podium op het eerste NK voor statushouders. Vol trots. Blij dat hij in Nederland zijn droom kan verwezenlijken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport