Volledig scherm
Sander Lem (rechts) en Rowan van Vreede, hier nog spelers van VCV, spelen zaterdag met VV Utrecht tegen hun oude club. © Herman Stöver

Sander Lems kijkt uit naar topper tegen ‘oude liefde’VCV

VEENENDAAL - Volleyballer Sander Lems (39) speelde bijna zijn hele leven voor VCV. De Veenendaler staat zaterdag met VV Utrecht tegenover zijn oude club. Hij heeft er zin in.

VCV tegen VV Utrecht is de confrontatie tussen de nummers één en twee van de eerste divisie B, maar vooral een wedstrijd van veel oud-spelers van VCV tegen hun vroegere club. Sander Lems, Rowan van Vreede, Sander Heithuis en Jeroen de Koning kwamen uit voor de Veenendaalse club.

,,Ik heb 31 jaar bij VCV gespeeld en zit nu voor het tweede seizoen bij VV Utrecht”, vertelt Lems, net 39 jaar. ,,Ik ging op zoek naar een andere club, omdat ik toe was aan verandering. De trainer bij VCV (Hans Seubring, RC) wilde verjongen. Hij vertelde er wel bij dat de besten zouden spelen. Al met al was het niet duidelijk.”

Hij vond het plezier terug in het tweede team. ,,Volleybal is altijd mijn leven geweest. Het plezier moet voorop staan. Toen ik hoorde dat Rowan van Vreede meetrainde bij VV Utrecht, ging ik kijken. Ik was meteen overtuigd. Een leuke en volwassen ploeg met meer jongens die ik al kende. Later zocht Sander Heithuis een club in Utrecht en sloot hij ook aan.”

Het duel met VCV, zaterdag om 17.30 uur in sportcentrum Galgenwaard, is een leuk weerzien met oude bekenden. ,,Met Hugo Rijken heb ik vanaf de mini’s goed contact. Met Timo Terlouw en Robert de Wilde speelde en trainde ik. Wij volleyballen bij Utrecht voor ons plezier, maar binnen de lijnen willen we knallen en winnen. Dat zal altijd zo blijven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport