Volledig scherm
Rechts vooraan: Stefan Bekker, die gisteren de beslissende partij van Wageningen vanuit gewonnen positie verloor.

Schakers Wageningen zien kampioenskansen in rook opgaan

Wageningen – De schakers van Wageningen hebben zichzelf tekort gedaan in het duel met Voerendaal. Voerendaal won in Vredehorst met 4½-5½ van Wageningen en blijft nu de naaste belager van de koploper in de eerste klasse, De Stukkenjagers uit Tilburg.

Aan Wageningse kant waren er goede overwinningen van Erwin Oorebeek en Yochanan Afek. Die zeges hadden genoeg moeten zijn voor de winst in de wedstrijd. David van Eekhout, Sander van Eijk en zeker Stefan Bekker waren echter slordig. Alle drie spelers verloren vanuit een goede tot gewonnen stelling. “Dit is heel zuur. De ambities kunnen nu overboord”, aldus een zwaar teleurgestelde captain Bert Torn.

Derdeklasser BSV Bennekom rukte via een 6-2 zege op De Wijker Toren 2 uit Beverwijk op naar de subtop. De ploeg van captain Rini Kreeft was oppermachtig. Via zeges van Martijn Bakker en Ed de Beule kwam de thuisploeg al op een ruime voorsprong. John Riksen, Martin Markering en Hotze Hofstra wonnen later in de middag ook hun partij. Remises waren er voor Martijn Pauw en Noël Bovens. “We staan weer waar we horen”, aldus Kreeft.

Regiosport