Volledig scherm
Sjoerd Veltman is klaar voor de triatlon van Veenendaal. © Chantal Berga

Sjoerd Veltman vertolkt dubbelrol in Triathlon Veenendaal

EDE/VEENENDAAL - Sjoerd Veltman eet zaterdag tijdens de 36ste editie van de Triathlon Veenendaal graag van twee walletjes.

De voor Hellas Utrecht uitkomende triatleet uit Ede start met zijn ploeg in de eredivisie bij de NK Olympic Distance, maar is eerder op de dag ook actief zijn bij de Trio Triathlon. Bij die discipline komen drie verschillende atleten op de drie onderdelen uit.

Veltman, in het dagelijks leven actief als onderwijskundige op de Brandweeracademie in Schaarsbergen, komt dus uit voor Hellas Utrecht, maar fungeert ook als voorzitter van het Veenendaalse VZC. 

Ambitie

,,Tot twee jaar geleden kwam ik uit voor VZC. Nadat wij ons moesten terugtrekken, was er te weinig kwaliteit aan boord. Ik maakte de overstap naar Utrecht, omdat ik nog de ambitie had op het hoogste niveau uit te komen. Door mijn bestuursfunctie was er een connectie met Hellas. Zo ging het balletje rollen.’’

VZC komt nu uit in de eerste divisie. Veltman mikt met zijn uit vijf man bestaande team op een plek in het linkerrijtje in de eliteklasse. Ook voor zijn eigen wedstrijd heeft hij zijn strijdplan klaar. 

,,Mijn voorbereiding was niet ideaal, aangezien ik de laatste twee weken op fietsvakantie was in Frankrijk. Het voordeel is dat ik veel gefietst. Ik heb ik voldoende hoogte- en hardloopmeters gemaakt en regelmatig mijn baantjes gezwommen in het zwembad. Het is in deze sport niet zo dat je het kwijt bent wanneer je iets minder of anders traint.’’

Annemiek van Vleuten

Voordeel is wellicht dat Veltman bij de Trio Triathlon al zwemmeters maakt. ,,Ik kom aan de start met Annemiek van Vleuten, de wielrenster, en Nick Iedema. Dat zijn goede vrienden en toevallig kunnen we deze race samen doen. Wij trainen regelmatig samen, eten een hapje met elkaar en nu deze wedstrijd. Leuk.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport