Volledig scherm
SKF (in het geel) op archiefbeeld. © Rodney Kersten

SKF mist ‘korfbalintelligentie’ tijdens nederlaag tegen Kampen

KAMPEN - ,,Wij waren niet goed, maar DOS Kampen was nog minder”, oordeelde SKF-trainer Lion van Klooster na een 24-22 nederlaag in Kampen. ,,Niemand, inclusief mijzelf, ging met een voldoende van het veld af.”

Bij een 18-21 voorsprong - met nog zes minuten op de klok - ging het mis. De thuisploeg kwam langszij. Thijs van Ginkel maakte nog de 21-22, maar in de laatste twee minuten besliste DOS Kampen de wedstrijd met drie treffers. 

,,Ik had een time-out kunnen aanvragen, maar was van mening dat het op eigen kracht zou lukken. We hadden in de slotfase niet de korfbalintelligentie om die wedstrijd op een volwassen manier uit te spelen.” 

Door de nederlaag staat SKF onder de streep. Zaterdag wacht nummer zes Nic. uit Groningen. Dan sluit de heenronde voor de Veenendalers.

Doelpunten SKF: Thijs van Ginkel 4, Sytse de Jong 4, Ilse van Ekris 3, Annely Flier 3, Yorn van Kleij 2, Carly Matser 2, Mathijs van Vessem 2, Micha Batenburg en Vera van Ekris.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport