Volledig scherm
Guylian Smithjes op archiefbeeld. Smithjes (tweede van links) in het shirt van Kesteren. Komend seizoen draagt hij het blauw-wit van Wageningen. © William Hoogteyling

Smithjes van Kesteren naar Wageningen

WAGENINGEN - Korfballer Guylian Smithjes verruilt tweedeklasser Kesteren voor hoofdklasser Wageningen. De aanvoerder van Kesteren maakt dezelfde overstap als zijn huidige trainer Johan van Haut, die komend seizoen het tweede team van Wageningen leidt.

Smithjes kent voor een plek in het eerste team grote concurrentie bij Wageningen, waar Jasper Broenink, Steven Landman, Jeffrey van Huenen en Wouter ter Maten het herenkwartet vormen. Daarnaast komt Matté Lipke over van Unitas. Wageningen bereikte afgelopen zaalseizoen de play-offs richting Korfbal League, terwijl Kesteren een keurige tweede plaats in de tweede klasse haalde. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport