Volledig scherm
Stephanie Visscher presteert goed in Turkije. © onbekend

Stephanie Visscher werkt toe naar NK tennis

ANTALYA - Tennisster Stephanie Visscher staat in de kwartfinale van het ITF-toernooi van Antalya. De speelster uit Elst versloeg in de tweede ronde de als achtste geplaatste Yekaterina Dmitrichenko uit Kazachstan.

Visscher versloeg de één jaar jongere Kazachstaanse met duidelijke cijfers: 6-2, 6-1. In de kwartfinale wacht weer een serieuze testcase. Dan is de als eerste geplaatste Zwitserse Leoni Kung de tegenstanders. 

De twee speelden nog niet eerder tegen elkaar. Kung, net als Visscher 19 jaar, staat ruim 400 plaatsen hoger op de wereldranglijst.

Visscher staat op de WTA-ranglijst op de 798ste plaats. Kung is de nummer 326. Visscher speelt in Turkijke haar laatste internationale toernooi van 2019, waarin ze onder meer vier dubbeltitels haalde. 

Volgende week traint in ze in het tenniscentrum van de KNLTB in Amstelveen. Een week later doet ze mee aan de NK, dat voor de tweede maal op rij wordt gehouden in Alphen aan den Rijn.

,,Daar heb ik nu al zin in’’, kijkt Visscher alvast vooruit. ,,Het is één van de weinige mogelijkheden om me te meten met de rest van Nederland. Ik kan terugkijken op een goed jaar. Hopelijk kan ik die lijn bij het NK ook doortrekken.”

Regiosport