Volledig scherm
Annemiek van Vleuten gaat zegevierend op de streep in Veenendaal. © Cor Vos

Streep door tweede editie vrouwenkoers Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL - De profwielerkoers Veenendaal-Veenendaal krijgt dit jaar geen vrouwenwedstrijd. Er is onvoldoende politiebegeleiding, geeft de organisatie als belangrijkste reden op.

Veenendaal-Veenendaal wordt op woensdag 21 augustus voor de 34ste keer verreden, vorig jaar kende de wedstrijd voor het eerst een vrouwenkoers. Met Annemiek van Vleuten, rijdend in het oranje  shirt van de KNWU, kreeg de wedstrijd meteen een aansprekende winnares.

Dit jaar komt de Wageningse wereldkampioene tijdrijden niet naar Veenendaal. Ook andere koersen in Nederland kregen al te maken met de verminderde inzetbaarheid van de politie. Die is nodig om op de openbare weg de veiligheid van de renners te waarborgen. Olympia's Tour, een etappekoers voor beloften, werd om die reden al verplaatst naar het najaar.

Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen stond, net als de wedstrijd voor de mannen, voor eind augustus op de wielerkalender. In die periode worden de Zweedse Vargarda-wedstrijden (op 16 en 18 augustus) en de Ronde van Noorwegen (22 tot en met 25 augustus) afgewerkt. Veel ploegen konden vanwege het Scandinavische dubbelprogramma niet aanwezig zijn in Veenendaal, liet de organisatie doorschemeren.

Het is de insteek van de organisatie om in 2020 wel weer een vrouwenkoers in het programma van Veenendaal-Veenendaal op te nemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport