Volledig scherm
Jorik van Egdom op archiefbeeld. De Veenendaler boekte een teleurstellend resultaat in Japan. © Herman Stöver

Teleurstelling Triatleet Jorik van Egdom na WTS in Japan

YOKOHAMA, JAPAN - Zaterdagochtend heeft triatleet Jorik van Egdom zich tevreden moeten stellen met een 37e plaats bij de derde wedstrijd van de World Triathlon Series. In Yokohama wilde de 23-jarige Veenendaler opnieuw een gooi doen naar een top zes klassering die hem een nominatie oplevert voor de Olympische Spelen die volgend jaar eveneens in Japan plaats vinden. 

,,De voorbereiding in aanloop naar de wedstrijd was goed, maar de wedstrijd zelf een drama. Waar het de laatste weken goed gaat bij het zwemmen, was het nu juist op dat onderdeel het grootste probleem. Het niveau dat ik hoor te bereiken, was niet haalbaar. Het was belabberd.” Verschuilen achter excuses wil Van Egdom zich niet. ,,Ik ben geen man van excuses over jetlag, de reisafstand of de lucht. Het was gewoon niet goed genoeg en dat is frustrerend.”

Bij de tweede wedstrijd in de World Triathlon Series lag Jorik van Egdom na twee onderdelen op kop waarna maagklachten hem opbraken. ,,In aanloop naar deze wedstrijd heb ik wat testjes gedaan en dat voelde goed. Andere gelletjes als voeding maar ook om te kijken naar mijn houding. Na het zwemmen zit je op de fiets toch lang in een kromme houding waarna je weer rechtop gaat bij het hardlopen. Wij hebben gekeken naar de intensiteit, het rekken en de belasting van het middenrif. Op het laatste onderdeel ging het nu juist goed maar bij het zwemmen wilde het niet lukken.” Van Egdom kwam met één minuut en 25 seconden achterstand het water uit in Yokohama. 

,,Bij het ingaan van de tweede ronde had ik een klein gaatje om dicht te zwemmen. Dat lukte maar het gaatje naar de volgende groep kreeg ik niet dicht terwijl ik alles gaf.” Waar hij op Bermuda met fietsen het gat kon dichtrijden, lukte dat nu niet. ,,Er zijn nog twee kansen, eerst over drie weken in Leeds. De week er voor is het Europees Kampioenschap in Weert. Misschien wel lekker om twee wedstrijden achter elkaar te doen want aan de vorm ligt het zeker niet. Mijn ultieme doel is die Olympische Spelen halen en daar ga ik voor.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport