Volledig scherm
Pieter ten Kortenaar tijdens het NK tijdrijden in Ede. © Herman Stöver

Ten Kortenaar droomt van top vijf op NK tijdrijden

EDE - Bijna vier man haalde hij in op het NK tijdrijden. Wageninger Pieter ten Kortenaar (26) schoot als een komeet uit de startblokken in Ede, kende wat mechanische pech, maar kon terugkijken op een geslaagd NK.

Het was zijn tweede deelname aan het NK tijdrijden tussen de grote namen. Jos van Emden, Sebastiaan Langeveld en Dylan van Baarle; dat was voor de wielrenner van het Dutch Food Valley Cycling Team natuurlijk een brug te ver, maar met een 23ste plek was Ten Kortenaar tevreden. ,,Ooit hoop ik in de top vijf te eindigen op het NK. Dat is mijn ultieme doel.”

Om dat te kunnen halen moet hij nog wat sleutelen aan zijn fiets. Iets dat hij graag doet en waar hij veel tijd in stopt. ,,Vroeger ging veel geld wat ik verdiende met mijn bijbaantje naar mijn fiets. Nog steeds. Ik ben blij met hoe mijn tijdritfiets er nu bij staat. Ik blijf er in investeren. Net als in de houding op mijn fiets. Ik ben relatief laat begonnen met koersen. Het kan nog beter.”

Quote

Mijn ploeglei­der schrok er zelfs van. Zelf wist ik wel waar ik mee bezig was

Juist zijn fiets liet hem halverwege het parcours in de steek. ,,Voor Otterlo had ik al één renner ingehaald en op de Hoge Veluwe ging ook nummer twee er aan. Mijn ploegleider schrok er zelfs van. Zelf wist ik wel waar ik mee bezig was. Kort voorbij de Hoge Veluwe trapte ik door mijn ketting heen en ben ik vanaf mijn fiets blijven pielen met mijn handen. Ik had moeten afstappen om het in één keer te fixen. Mijn moraal was daardoor wel gebroken en ik kwam moeilijker in het ritme”, baalde Ten Kortenaar na.

Maar hij herpakte zich en zag in de laatste meters richting de finish zelfs nog twee renners kort voor zich fietsen. ,,Op het laatste rechte stuk had ik bijna nummer drie en vier ingehaald. Dat zegt natuurlijk weinig, want het gaat om de tijd, maar het geeft wel een goed gevoel.” Uiteindelijk zette Ten Kortenaar de 23ste tijd neer. ,,Daar kan ik mee thuiskomen. Ik wilde onder de 51.30 minuten tijden; met 51.25 is dat gelukt. En het had inderdaad nog sneller gekund dus...”

Het verschil met de nummer vijf, Niki Terpstra, was 3.10 minuten. ,,Ik blijf werken aan mezelf en mijn fiets. Alles moet perfect zijn, dat besef ik. Maar die vijfde plaats blijf ik in gedachten houden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport