Volledig scherm
Martijn Budding na finish Arnhem-Veenendaal Classic © Herman Stöver, DG

Thuiswedstrijd Martijn Budding zonder grote successen

VEENENDAAL - Zwaar vond hij het, heel zwaar. Veenendaler Martijn Budding kon eigenlijk amper genieten van de doorkomsten in zijn woonplaats tijdens de 31ste editie van de Arnhem Veenendaal Classic. Daarvoor was de koers simpelweg te tumultueus.

„Er gebeurde van alles. Vooral in de finale was het heel hectisch. En dan reed Lotto Jumbo ook nog eens de verkeerde kant op. Gingen bij het tunneltje links in plaats van rechts”, kijkt Budding terug. Tevreden was hij niet helemaal. „Wij wilden graag bij een ontsnapping zitten. Is helaas niet gelukt. Ik heb het zelf nog wel eventjes geprobeerd, toen we voor de tweede keer de Posbank op reden, maar je kwam gewoon niet weg. Het tempo lag erg hoog.”

Plan b
Dan maar over naar plan b. „Onze sprinter Cees Bol moest het dan maar gaan doen, maar we zaten gewoon niet goed van voren. Helaas. Zelf eindigde ik denk ik ergens tussen de twintigste en dertigste plek.” Zesentwintigste inderdaad.

Pers
Genieten deed Tim Ariesen, een andere jongen uit de streek, wél. „Wauw, wat een aandacht. Normaal komt er na een wedstrijd hooguit één iemand op mij af voor een verhaaltje. Dat is vandaag wel even anders”, stond hij met stomme verbazing netjes de pers te woord. „Wat betreft het resultaat kan ik duidelijk zijn; ik had er meer van verwacht. Zat ook te ver van achter in de laatste bocht. Daar moet je gewoon veel verder voorin zitten. Anders wordt het duwen en trekken. Er viel ook nog een ploegmaat van mij. Nee, ik had voor eigen publiek liever wat meer van voren gezeten.”

Geweldig
De Rhenenaar genoot wel met volle teugen tijdens zijn thuiswedstrijd. „Man, ik vond het echt geweldig. Heb onderweg zo veel bekenden gezien. Was erg druk met hen begroeten. Het was voor mij de derde Arnhem Veenendaal Classic, maar ik blijf het echt geweldig vinden om hier te rijden.” Volgend jaar is de 22-jarige wielrenner zeker weer van de partij. „En dan in een andere formatie hè. Zijn er misschien ook meer kansen.” Ariesen sleepte onlangs een profcontract in de wacht bij Roompot. Datzelfde geldt voor Budding. „Het was zwaar. Ik ga nu eerst een douche nemen en dan lekker sushi eten met mijn vrienden. Mooie dag zo”, besloot de sprinter.

Veenendaal classic
​Een andere sprinter, één met een rood-wit-blauwe trui, kwam op de Kerkewijk als eerste over de meet. Evenals vorig jaar schreef Nederlands kampioen Dylan Groenewegen de Arnhem Veenendaal Classic op zijn naam. Chris Opie en Kenny Dehaes, de nummers twee en drie, stonden niet eens meer op de finishfoto. Zo groot was de overmacht van een andere sprinter, Dylan Groenewegen. Onder toeziend oog van Joop Zoetemelk – winnaar van de eerste editie in Veenendaal – kon hij al ver voor de eindstreep zijn armen in de lucht steken.

Uitslag: Dylan Groenewegen, 2. Chris Opie, 3. Kenny Dehaes, 4. Mitchell Docker, 5. Yauheni Hutarovich, 6. Stan Godrie, 7. Johim Ariesen, 8. Barry Markus, 9. Coen Vermeltfoort, 10. Jimmy Duquennoy.

Regiosport