Volledig scherm
Polar Bears-speelster Laura Schinkel op archiefbeeld. © Orange Pictures/Ronald Hoogendoorn

Tiener Feline Voordouw schiet Polar Bears langs koploper ZVL

EDE - Na de sof van vorige week tegen De Zaan (16-8 verlies) namen de waterpolosters van Polar Bears revanche op zichzelf. Tegen koploper ZVL wonnen de Edesen met 12-11.

Bij de zege speelde de vijftienjarige Feline Voordouw een beslissende rol. Het talent van Jong Oranje scoorde in de slotfase haar tweede doelpunt schonk Polar Bears zo de zege: 12-11.

Trotse coach

Coach Alfred van Dorp kwam lovende woorden tekort. ,,Zelfs als we verloren hadden, had ik mijn meiden een compliment voor het spel en de inzet gegeven. Ik ben een super trotse coach”, jubelde Van Dorp.

Polar Bears staat ondanks de zege nog vijfde in de eredivisie en moet Het Ravijn, ZVL, De Zaan en UZSC voor zich dulden.

,,Maar de prijzen worden pas in de play-offs uitgedeeld. We krijgen ze in de competitie nog een keer. Daarna zien we waar we staan. Ik ben er van overtuigd dat we een rol van betekenis in de titelstrijd kunnen spelen als we meer continuïteit in ons spel brengen.”

Polar Bears-ZVL 12-11 (4-2, 4-4, 2-4, 2-1). Doelpunten Polar Bears: Lola Moolhuijzen 3, Fleurien Bosveld 3, Nienke Vermeer 2, Laura Schinkel 2, Feline Voordouw 2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport