Timothy Petersen krijgt een herkansing om alsnog naar de Olympische Spelen te gaan.
Volledig scherm
Timothy Petersen krijgt een herkansing om alsnog naar de Olympische Spelen te gaan. © Herman Stöver

Timothy Petersen: deur naar Tokio staat weer op een kier

VEENENDAAL - De olympische route naar Tokio leek na een mislukt Premier League-toernooi, vorige maand in Madrid, voor karateka Timothy Petersen veranderd in een doodlopend spoor.

De 34-jarige Veenendaler had zich al verzoend met een rol van tv-kijker bij de strijd om de medailles in de Budokan-sportarena in de Japanse hoofdstad. ,,Nu staat de deur voor mij weer op een kier”, zegt de drievoudig Europees kampioen.

Fight-off

De Nederlandse karatebond besloot in de gewichtsklasse onder 75 kilogram een fight-off te organiseren. Op 11 april staat een aantal Nederlandse vechters op de mat.

,,De winnaar vertegenwoordigt Nederland op het olympisch kwalificatietoernooi in Parijs”, legt Petersen uit. 

,,Ik was een van de drie Nederlanders, die in de klassen boven 75 kilogram (-84 kilo en +84 kilo, red) voldeed aan de OKT-norm. Mijn concurrent Tyron Lardy scoorde een beter resultaat. Hij gaat in die categorie voor het olympisch ticket.”

Baku

Petersen wilde in januari na zijn mislukte missie in Spanje nog niet direct zijn loopbaan beëindigen. Hij had zich op basis van eerdere prestaties geplaatst voor het EK, eind maart in Baku. 

,,Ik wilde daar voor een medaille gaan, maar overweeg nu een ander pad richting de fight-off. In de aanloop naar die wedstrijden moet ik zeven kilo afvallen.”

Regiosport