Volledig scherm
PREMIUM
Timothy Petersen werkt zich in het zweet in het krachthonk, onder het toeziend oog van fysiotherapeut Martijn van Strien. © Herman Stöver

Timothy Petersen is gedrevener dan ooit, geslepen krijger op de mat wil naar de Olympische Spelen

VEENENDAAL -Karateka Timothy ‘Babyface’ Petersen was in 2005 voor het eerst de sterkste van Europa. Als vader van twee jonge kinderen wil hij vijftien jaar later naar de Olympische Spelen.

Volledig scherm
Gelderlanders in Tokyo © DG/JK

Meedoen kan nooit belangrijker zijn dan winnen. Dat weet karateka Timothy Petersen. Bij zijn poging om volgend jaar op de Olympische Spelen te staan, huldigt de vechtsporter uit Veenendaal wel een opmerkelijk standpunt. ,,Tokio halen wordt een zware klus, lastiger dan een medaille winnen als ik daar ben. In die zin is meedoen belangrijker. Er op die ene dag staan, zal voor mij voelen als een overwinning.”

Petersen viert op 9 augustus 2020 zijn 35ste verjaardag, liefst in Japan. Een dag eerder wordt in Budokan, de vechtsportarena in Tokio, geknokt om medailles in de gewichtsklasse +75 kilogram.

Quote

Blessures liggen op de loer. Maar ik ben er niet bang voor, er zit geen aarzeling tussen mijn oren

Timothy Petertsen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport