Ruud van der Horst (trainer Polar Bears) op archiefbeeld.
Volledig scherm
Ruud van der Horst (trainer Polar Bears) op archiefbeeld. © Orange Pictures

Tovenaar Ruud blijft winnen met Polar Bears

NIJVERDAL - De toverstaf van Ruud van der Horst is nog niet uitgewerkt. Onder de voormalige aanvoerder van Oranje is Polar Bears al vier duels op rij ongeslagen. Zaterdag wonnen de Beren met 9-14 van Het Ravijn.

Hij blijft er bescheiden onder. Relativeert de zeges en vervalt ongemerkt in gemeenplaatsen met de opmerkingen dat er nog niets gewonnen is en de prijzen pas in de play-offs verdeeld worden. Maar innerlijk is Ruud van der Horst zo trots als een pauw. Nadat hij het stokje van Mike van Beek overnam, heeft hij in een paar weken tijd van een dolend team een zelfverzekerde ploeg gemaakt.

Met een eigen aanpak en een luisterend oor voor zijn assistent John Scherrenburg. ,,We de hebben de hele week getraind hoe we Het Ravijn wilden aanpakken. De uitgestippelde tactiek bleek te kloppen Maar ach, je weet hoe het gaat. Resultaat verbloemt veel. Ook kleine minpuntjes. Maar we werken er hard aan om klaar te zijn voor de play-offs. Daarin willen we ons echte gezicht laten zien”, benadrukt Van der Horst.

De beren staan met nog drie duels te gaan op de vijfde plek in de eredivisie, vier punten achter Het Ravijn. Mogelijk dat de ploeg uit Nijverdal dus de eerste tegenstander in de play-offs is.

Het Ravijn-Polar Bears 9-14 (3-3, 1-4, 4-4, 1-3). Doelpunten Polar Bears: Tom de Weerd 5, Kas te Riele 2, Rick Meijer 2, Sook Willemsen, Sander Roels, Kay Zittersteijn, Jorrit Aanstoot, Lars ten Broek.

De vrouwen van Polar Bears deden zaterdag wat ze moesten doen: winnen van De Ham. Het werd 10-18 voor de ploeg van coach Alfred van Dorp in Wormerveer. Fleurien Bosveld en Nienke Vermeer scoorden beiden zes keer. Zoals het er nu uitziet gaat Polar Bears als derde de play-offs in.

De Ham Polar Bears 10-18 (3-4, 3-5, 2-4, 2-5). Doelpunten Polar Bears: Fleurien Bosveld 6, Nienke Vermeer 6, Marit Bergers 2, Luna de Vries 2, Laura Schinkel, Frederique Bouwmeister.

Regiosport