Volledig scherm
Triatlonploeg VZC voor de start van het nieuwe eredivisieseizoen, met Erik Wolsing helemaal links. © VZC

Triatleet Erik Wolsing start met VZC in eredivisie

VEENENDAAL - VZC Veenendaal keert zondag met het triatlonteam na twee jaar terug in de eredivisie. Erik Wolsing maakt sinds het begin van de divisiewedstrijden deel uit van het Veenendaalse team

Ook toen VZC twee jaar geleden degradeerde naar de eerste divisie, bleef Wolsing de club trouw. ,,Voor mij maakt het niet zoveel uit of ik in de eerste, tweede of eredivisie uitkom. Ik doe vooral aan triatlon, omdat ik het leuk vind. Zeker nu ik een gezin heb en fulltime werk.”

Ondanks dat het hem niet uitmaakt op welk niveau hij uitkomt, vindt Wolsing het leuk dat VZC in de eredivisie start. ,,Dat hebben Ronald Prins en Vincent Böhm vorig jaar fantastisch opgezet. Zij wilden met VZC terug op het hoogste niveau.” 

Talenten

,,We krijgen nu versterking met Sjoerd Veltman die terugkeert, de twee talenten Lucas Goené, uit onze eigen kweek, en Gjalt Panjer en nestor Rob Kwaaitaal. Onze ambitie is om in de eindstand ver binnen de top tien te eindigen.”

De eredivisie gaat zondag in Almere van start met een Team Time Trial. De teams doen in de ochtend een individuele en in de middag een ploegentijdrit met jachtstart. Het team van VZC bestaat naast Wolsing uit Vincent Böhm, Rob Kwaaitaal, Sjoerd Veltman, Lucas Goené, Gjalt Panjer en Thijs Hagelstein.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport