Vincent Böhm komt dit seizoen met de triatleten van VZC niet in actie in de eredivisie.
Volledig scherm
Vincent Böhm komt dit seizoen met de triatleten van VZC niet in actie in de eredivisie. © Herman Stöver

Triatleet Vincent Böhm haalt ook plezier uit alleen maar trainen

VEENENDAAL - Het eredivisieseizoen voor triatleten werd zes weken geleden afgelast, voordat het begon. De triatleten van VZC trainen vooral om fit te blijven.

,,Het was een begrijpelijk besluit dat door de NTB goed is gecommuniceerd”, zegt triatleet Vincent Böhm namens de Veenendaalse club, die in 2019 met een vijfde plek debuteerde in de eredivisie.

Leuk team

,,We presteerden verrassend goed met een leuk team, verder bestaande uit Erik Wolsing, Thijs Hagelstein, Sjoerd Veltman, Rob Kwaaitaal en Lucas Goené. Met talenten als Syb de Jong en Kjeld Gjalt hebben wij een veelzijdige groep.”

,Het is jammer dat er nu geen wedstrijden zijn. De eerste was eind april al geweest. Met een competitie van slechts vijf wedstrijden kun je je er niet één of twee uit halen”, vindt fysiotherapeut Böhm.

,,De triatlonwedstrijden liggen er voor dit jaar uit. Er wordt gekeken om alles een seizoen door te schuiven. Daar verwachten we eind mei uitsluitsel over te krijgen.”

Trainen en fit blijven is het motto voor triatleten. ,,Buiten sporten is het mooiste dat er is. In deze tijd, hoe dubbel ook, hebben de meeste sporters extra tijd om te sporten. Ik schrik ervan hoeveel uren sommigen op de fiets zitten.”

Open water

Quote

Ik schrik ervan hoeveel uren sommigen op de fiets zitten

Vincent Böhm

,,Zwemmen was lastiger. De broertjes Victor en Lucas Goené lagen al snel in het open water met badkleding en handschoenen. Anderen volgden, waarbij ook bij recreatieplas De Beldert (bij Tiel) en zelfs in De Grift werd gezwommen om het watergevoel te houden.”
,,Vanaf maandag kunnen wij in het Valleibad terecht. Plezier blijft ondanks het gemis aan wedstrijdstructuur. Ik hoop dat er in september meer mogelijk is. Dan staat het Multisport World Championship in Almere op de rol. Of dat haalbaar is vanwege het internationale deelnemersveld, blijft de vraag.”

Regiosport