Volledig scherm
Nina ten Broek waagt een doelpoging als speelster van Polar Bears © Gunninkfotografie

Trio Polar Bears met Oranje naar kwarfinale op WJK waterpolo

BELGRADO - Simone van de Kraats, Cynthia Mulder en Nina ten Broek van Polar Bears zijn met Jong Oranje doorgedrongen tot de kwartfinale op het WJK in Belgrado.

De drie Berinnen bleven in de drie poulewedstrijden ongeslagen en wonnen achtereenvolgens van Zuid Afrika (18-3), Nieuw Zeeland (16-9) en Rusland (15-13). Van de Kraats scoorde in totaal al veertien keer.

De waterpoloërs van Jong Oranje O19 kwamen op het EJK in Minsk tekort voor een hoge klassering. Het team van bondscoach Harry van der Meer, met daarin drie spelers van Polar Bears, verloor donderdag van Frankrijk met 10-9 en speelt vrijdag om elfde of twaalfde plek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. VCV degradeert uit topdivisie

    VCV degradeert uit topdivisie

    RIJSWIJK - Het Veenendaalse VCV is het niet gelukt om degradatie uit de topdivisie te voorkomen. Ondanks dat het zelf met 1-3 won bij Inter Rijswijk was het afhankelijk van wat concurrent Volley Tilburg zou doen. Die uitslag was kort voor aanvang in Rijswijk al bekend aangezien die wedstrijd eerder werd gespeeld. De 1-3 winst van Volley Tilburg bij Dynamo Apeldoorn 2 zorgde voor teleurstelling bij VCV maar die werd even later omgezet in de wil om te winnen.

Regiosport