KV Wageningen nam het op eigen terrein op tegen SCO.
Volledig scherm
KV Wageningen nam het op eigen terrein op tegen SCO. © Herman Stöver

Tweede zege op rij voor KV Wageningen tegen ‘anti-korfballers’ van SCO

WAGENINGEN - De Wageningse korfballers rekenden zaterdag af met hekkensluiter SCO. De hoofdklasser staart zich inmiddels niet meer blind op de play-offs.

Het jaar 2020 is flitsend begonnen voor de korfballers van KV Wageningen. De ploeg van coach Erik van Brenk is de rampzalige start aan de zaalcompetitie weer enigszins te boven. Twee thuiswedstrijden in het nieuwe jaar leverden twee overtuigende zeges op. 

Ook SCO, de hekkensluiter, moest er zaterdag aan geloven (32-22). De Friese ploeg nam in de beginfase twee keer een voorsprong. Maar dankzij een indrukwekkende tussensprint, halverwege de eerste helft, waren de kaarten al snel geschud. 

‘Op alle fronten beter’

“Het was al snel duidelijk dat wij op alle fronten de betere ploeg waren”, stelde Matté Lipke. “Tegen een ploeg als SCO, dat toch een beetje anti-korfbal speelt, is het zaak om geen rare dingen te doen. Het is een kwestie van geconcentreerd blijven.”

Na een koude start, nam KV Wageningen nadrukkelijk het heft in handen. Bij rust was het verschil (15-8) al gemaakt. Maar ook vlak na rust kwam de thuisploeg maar moelijk op gang. “Dat was gewoon een slechte fase van onze kant”, mopperde Lipke. “SCO kwam terug tot drie punten achterstand. Dat kan eigenlijk niet. In een time-out konden we de puntjes weer op de ‘i’ zetten. Die momenten moeten er wel uit. Tegen een ploeg als SCO komen we er nog wel mee weg.”

Druk opvoeren

Er rest KV Wageningen in het restant niets anders dan de druk op de top twee op te voeren. Dalto en Oost Arnhem spelen komend weekend tegen elkaar. “Volgens mij ook”, reageerde Lipke. “Maar daar moeten we ons dus helemaal niet mee bezig houden. Wij spelen dan tegen DSC. Daar richten wij ons nu op en wat andere ploegen doen, is niet zo relevant. Dat wordt bovendien nog lastig zat. Het is een eind weg (Eindhoven, red.) en ze staan vlak onder ons.” 

Een week later is Oost Arnhem de tegenstander. Maar zoals Lipke het al stelde, kijkt de KV Wageningen nog niet zover vooruit. 

KV Wageningen-SCO 32-22 (15-8). Scores KV Wageningen: Matté Lipke 6, Steven Landman 5, Jasper Broenink 5, Wouter ter Maten 5, Iris Ilekhomen 4, Michelle van den Tempel 3, Eline van Veldhuizen 2, Nena Ellermeijer 1, Jeffrey van Huenen 1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport