Nieuwerkerk aan den IJssel - NK tennis teams - Botic van de Zandschulp in actie tijdens de wedstrijd Nieuwerkerk - Duno (1) - foto Carla Vos/Cor Vos © 2017
Volledig scherm
Nieuwerkerk aan den IJssel - NK tennis teams - Botic van de Zandschulp in actie tijdens de wedstrijd Nieuwerkerk - Duno (1) - foto Carla Vos/Cor Vos © 2017 © foto: Carla Vos

Van de Zandschulp bij laatste vier in Istanbul

ISTANBUL - Botic van de Zandschulp staat in de halve finale van het Challenger-toernooi van Istanbul. De Veenendaalse tennisser rekende vrijdag in de kwartfinale vlot af met de Tsjech David Poljak: 6-3, 6-2.

In zijn vorige twee partijen stond hij telkens de eerste set. Van de Zandschulp staat voor het eerst in de halve finale van een Challenger. Hij won dit jaar al drie toernooien in het ITF-circuit.

De Challengers bevinden zich, qua niveau, net onder de ATP-toernooien. In de halve finale stuit Van de Zandschulp op de ervaren Oezbeek Denis Istomin. Istomin stond ooit 33ste op de wereldranglijst, maar staat inmiddels niet meer bij de beste 150. 

Van de Zandschulp staat momenteel op de 340ste plaats, maar zal door zijn goede prestaties deze week een sprong maken op de ATP-ranking.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport